Translate

Translate

Translate

onsdag 14. desember 2016

Eleftherna - Margarites

Jeg fortsetter fortellingen om turen på søndag. Les siste innlegg hvis du vil vite om Eleftherna.
Vi gikk videre opp lia på andre siden av dalen, fulgte E4 hele veien.
Naturen var vakker, vi gikk gjennom forskjellig typer skog, som platan, cypress og olivenlunder. Opp på en ås, og ned igjen på andre siden, gjennom en ny dal, og opp til landsbyen Margarites.
Deler av veien gikk på vei, enten asfalt eller kjerrevei. Vi besøkte en liten vakker kirke fra 1846, så flere eldgamle oliventrær, ett er fredet og har en diameter på 14m og nesten 300 meter høyt!!
på asfaltvei med utsikt til sjøen,

og Psilorites,


gammelt oliventre langs veien,

fredet oliventre,Vi gikk igjennom den nesten øde landsbyen Ano Tripodos og hadde flott utsikt mot kysten nede ved Retimno, landsbyen Margarites, Idi fjellkjeden og snøkledde Psiloritis, fjellkjeden bak Margarites. Fantastisk, og solen skinte hele dagen uten en sky eller noe vind.
utsikt mot kysten,

fjellene,

dalen med utgravningene bak oss,

Ano Tripodos,

Margarites,
vi nærmer oss,

en bakke til,


fremme i landsbyen,
Rundt klokka 15 ankom vi den sjarmerende landsbyen Margarites med sine smale smug, gamle stenhus, keramikkverksteder, tavernaer og kloster.Vi tuslet rundt i landsbyen og satte oss på tavernaene og spiste opp alt de hadde av mat, salater og vin!! Vi var jo ca 150 personer og det var søndag i desember. Men vi har jo alltid mat med oss i sekkene våre, så vi spiser jo vår egen mat også.
vi koser oss med mat og vin,

landsbyen sett ovenfra,
Vi gikk opp til det fine klosteret og fikk de siste solstrålene før vi gikk til bussene som ventet på oss.
fra klosteret,et av barna som var med,

kirkegården ved klosteret.
En av deltagerne som var over 70 og hadde vært med for første gang, leste en "madinade", et fire vers dikt som folk på Kreta lager og leser opp for andre! Han var så entusiastisk og glad over opplevelsen med fjellklubben, og kommer nok flere ganger!!
Både museet, turen og landsbyen Margarites er verdt et besøk. Hvis du er i Rethimno kjører du av ved Panormo ved kysten, og er du i Elefterna, kjører du bare videre til Margarites! Vi brukte ca 2 1/2 time på turen, men med to tre personer tar det 1 1/2 times tid.