Nytt fra Hania.


Hania er full av høstferierende om dagen, skolebarn, foreldre, besteforeldre, lærere og pensjonister så klart!! Været er utrolig varmt og sjøen ligger blank og fin. Nede i badetrappen nyter vi disse dagene, og er skjønt enige om at vi må nyte det så lenge det varer!
På søndag hadde jeg en koselig tur med flotte damer ut til Halepa. Det ble en deilig runde med alle seks kirkene og et stopp med blekksprut, salat, kalamaris, vin og høy stemning på Thallasino Ageri. Går på fredag også, alle hjertelig velkomne!!!
Ellen, Tone, Trude og Sissel på badeplassen Kouloura,

flott kveldstemning i Tabakaria,
vi spiser på Thalassino Avgeri,

Min søster Gro er en av disse lærerne på høstferie. Hun ankom i går kveld sammen med kjæresten, og prøvde badetrappen i dag hun også. Hun våknet til røyk og løping i nabolaget, det var brann i baren som ligger veldig nære! Vi kjente også brannlukten oppe hos oss, og da jeg kom ned til Gro med hundene, var det full utrykning. Heldigvis fikk de slukket raskt og det ble bare små skader.
brannslukning,
I følge avisen økte antallet fly som ankom flyplassen vår september i forhold til  ifjor med 15%.Flest fly kom fra Sverige, Norge nr. to og så England. Danmark nr. fire. Besøkende i Samaria kløften har også økt siden september 2015!!
mange besøkende i september,
båten med alle som har gått Samaria ravinen ankommer Loutro,

starten på kløften,
Hania har hatt besøk av russiske kosmonauter som landet etter seks måneder i rommet den 6. september. Dette er tredje gangen Russland velger Kreta for dem når de skal hvile og akklimatisere seg.

utveksling av gaver med fylkesmannen,
I disse dager har vi også to innspillinger gående i byen og i kommunen. Den ene er en film om Kazantzakis som spilles inn på øya fortiden, og den andre en tv serie om et barn med autisme. Mye filming i gatene, og vi liker det!!!
mye filming i Hania,

filminnspilling i gamlebyen,

fra tv serien til Alpha
Fyret åpnet for pressen i går, en sjelden ting, og jeg har lånt noen bilder fra lokalavisen. Skulle gjerne ha vært der oppe ja!!!

En liten reklame for Kreta på 60 tallet:
En god nyhet fra Norge denne gangen. En hotellansatt her i byen, Olga Bouboulaki, har klart å få rullestoler og rullatorer i gave fra Norge. En gjest på hotellet hun jobber på fortalte at de hadde rullestoler som skulle fornyes og de ble enige om at Olga skulle stå for utgiftene til forsendelse og fortolling. Hun startet en innsamlingaksjon på nettet, og samlet inn nok til at rullestolene ankom, og er gitt i gave til en institusjon for psykisk utviklingshemmede!! Bravo til alle parter, både greske og norske!! Flott at noen tar slike initiativ, og at noen gir!!! Gleden er stor her i landet hvor økonomien er så ekstremt dårlig.
Siste nyhet i denne omgangen er at et F15fly fra USA fikk maskintrøbbel og landet på flyplassen i Hania. Rullebanen var stengt i en halv time og det ble en del forsinkelser!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983