Nyheter

Tirsdag den 13. er en dag som regnes som en ulykkesdag i Hellas og alle spansktalende land leser jeg! Jeg har alltid hørt at det er fordi Konstantinopoli (dagens Istanbul) ble invadert på tirsdag den 13. Byen som var hovedsetet til det bysantinske riket, ble riktignok invadert av korsfarerne og med venetianerne i spissen tirsdag den 13. 1204, men også på en tirsdag av ottomanerne i 1453. De sier at summen av 1453 blir tretten!!! Tretten er ulykkestall fordi det kommer etter 12, det var 12 guder på Olympos, Herkules hadde 12 følgesvenner, det var 12 stammer i Israel, Jesus hadde 12 disipler, 12 evangelier osv. Altså, heldigvis står landet enda, selv om vi har tirsdag den trettende i dag!! Men hvem vet hva som vil skje frem til kvelden??
Skolene startet opp i går, Gavdos har tre skolebarn i år og to førskoleelever og skolen startet opp der med flere barn for første gang på mange år!! I fjor hadde skolen en elev.
Det regnet i fjellområdene her på søndag og vi har hatt besøk av flere flotte cruiseskip. Intet nytt under solen. September er måneden for pensjonistturer, fotturister, cruiseskip og byen er full av folk.
skipet The World utenfor fyret i går
Politikerne på Kreta diskuterer hva som skal skje med de 2000 flyktningene som skal sendes hit i november. De forskjellige kommunene har ulike syn på saken. I Rethimno foreslår de at de skal bo i hus, ikke i store tomme bygninger, andre er i mot og vil helst ikke ha noen i deres kommune. Klassisk diskusjon, vi kjenner den fra Skandinavia også. Man kan i prinsipp være enig i noe, fks veien bør bygges ut, men jeg er ikke villig til å gi av min hage!! De narkomane bør ha behandlingshjem, men ikke i vårt nabolag, flyktningene bør tas i mot, men vi vil ikke ha flyktningmottak i nærhet. Jeg som mange andre så danske Helle Thorning-Schmidt på Skavlan. Han spurte henne om hun nå som hun er direktør i Redd Barna og ser flyktningkrisen selv som besøkende i flyktningleirer i Hellas, ikke angrer på at hun fikk innført et mindre antall familiegjenforeninger i Danmark. Hun beskrev det kalde miljøet barna opplever i greske leirer, men mener at hennes handling var riktig. Det er ikke plass til dem i Danmark. Jeg satt med en vond følelse i munnen.
112 reddet i dag fra denne båten,
Forholdene er grusomme, grensene er stengt, og antallet stiger hver dag. Høsten er her, og det regner allerede i nord. Det blir nok plass til 2000 av dem på Kreta, og de skal selvfølgelig ikke sjenere turistene. Nye båter ankommer daglig, mange dør fremdeles underveis, krigen er ikke over...
Paraolympiaden er i gang og Hellas har så langt vunnet 7 medaljer!!En svømmer fra Hania, Antonis Tsapatakis var med, men kom ikke til finaleplass i 50 meter brystsvømming. Byen er utrolig stolt av ham, han satte ny gresk rekord, og var med nesten frem til medalje!!
her får han en klem av en annen svømmer,
Antonis Tsapatakis trøstes av hjelperen sin,
Dette er idretthelter!! De sliter med et handikap og har ofte en tung hverdag enten de født med handikappet, eller har hatt en sykdom eller ulykke og mistet føringen, synet, hørsel, el. Vi burde hylle dem mye mer enn vi gjør!
Samariaravinen er kåret til en av de ti beste turistmål i Hellas denne uken, Kreta er regnet som en av Europas 10 beste steder for vandringer, stadig blir strender kåret på lister av verdens beste.
Men stadig blir folk borte på vandringer, eller det oppstår problemer. Denne uken hadde brannvesenet igjen full utrykning for å finne en turist i fjellene, de fant ham heldigvis i god behold!!
En annen brannmann fant denne vesken med en del penger i sentrum, og eieren etterlyses!!!
Til sist, byens drosjesjåfører ble intervjuet om hvordan sommeren har vært. Bra sier de, men turistene pruter på prisene som aldri før, og de er helt overgitt! Man pruter ikke på drosjepriser, gjør man det i hjemlandet? Hva skal sjåførene leve av? ta bussen hvis du ikke kan betale det det koster. Huff jeg synes det er flaut....

Og turene mine går som vanlig, i morgen og fredag klokken 17.00!!!
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983