August siste byvandring

1. september i dag, καλό μήνα και καλό φτηνόπωρο, kalo mina ke kalo ftinoporo. Det betyr: God måned og god høst. I Hellas ønsker man alltid god uke på mandag, god måned den første i måneden og god høst, vinter osv når årstidene skifter!!!
Fra klosterruinene på Kastellihøyden,

Jeg elsker september, har alltid gjort det. Deilig temperatur, herlig badevann, masse lokal frukt, og passelig kjølig om kveldene, endelig etter tre måneder med hete. Skolene starter opp, den beste gaven til barna og foreldrene! Den yngste setter nesen nordover i natt. Hun er på jakt etter jobb, etter å ha fått skikk på synet etter to år!! Håper hun finner noe raskt, har jo tatt norskeksamen og er norsk statsborger. Vi håper.....
Denne onsdagen, de siste i august og altså etter kalenderen sommerens siste vandring, ble jeg gledelig overrasket over det store fremmøte til byvandring. Jeg forstår godt at det spiller en stor rolle at det er litt mindre varmt. Ikke fullt så lett å komme seg hjem fra stranda og inn til byen for å vandre rundt når det er 35 grader.
Vi går i flokk,
Nå som høsten er her, blir det tidlig mørkt, og alle turer både på onsdager og fredager vil starte klokken 17.00 fra neste uke. I morgen går vi klokken 18.00 som vanlig.
Med på denne turen var: Liv, Randi, Halvor, Anita, Liss, Silje, Wenche, Torild, Gunder, Vivi-Ann og Arne. Venner, par og mor og datter. Du vet at jeg blir ekstra glad når jeg ser at det kommer unge, viktig at de unge også lærer historie!!
Ved den minoiske utgravningen på Kastelli,
fin utsikt her oppe,

Det var jo forholdsvis mye folk nede i havna som vanlig på denne tiden av året. En vindstille dag, og deilig kveld.
ser på mosikkgulv,

eseltrapper,

inne i Colombo delen, adelens bydel,


i smale gater i havna,
Vi gikk den vanlige runden i de stillere gatene og bydelene og det ble en super duper solnedgang for oss oppe på muren kan du tro!! Her ser du ivrige fotografer og solen selv!
spennende motiv,

alltid like vakkert, men ekstra rød i går,
Vi "mistet" tre av vandrerne her oppe, Liv, Randi og Halvor, de hadde andre planer.
litt redusert gruppe på muren,

oppe på muren med utsikt til fjellene,
På plassen i Splatzia gikk også Anita og Liss videre på egen hånd. Slik endte vi opp på Salis med resten av gjengen. Vi fikk sjangsen til å bli bedre kjent med hverandre og det er alltid veldig hyggelig.
Takk til dere alle sammen, en fin kveld i deres selskap.
I kveld skal vi på konsert, rapport i neste innlegg. Ha en god dag, så snakkes vi om ikke så lenge.
Forresten, hva synes dere om den nye malen til bloggen? Michelle skiftet ut den gamle. Er dere fornøyde, eller det innholdet som er det viktigste? He, he..

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983