En hyggelig byvandring

På denne torsdag sitter jeg med masse flotte bilder fra en fin byvandring med tre nasjonaliteter, to damer fra Risør og tretten fremmøtte!! Anne og Mette leier min søsters leilighet og Anne bor i Risør, Marit er en gammel bekjent fra 70 tallet i Risør. Litt pussig at de skulle komme samme uke. Anne kjente dessuten paret Finn og Sidsel Anne fra før visste det seg!
Anne, Mette, Birgitta, Anita,Sissel,Marit,Finn,Gitte,Harald, Sigbjørn,Tove og Anne Brith
Svenske Anita som har bodd her siden tidlig på 80 tallet, og som har vært med flere ganger før, med den svenske foreningen hadde med danske Gitte og storesøster Birgitta. Dessuten hadde Kirsti som er på ferie alene bestemt seg for å være med oss. Vi hadde også med oss på turen, men ikke på Salis, de to parene Harald og Tove, og Sigbjørn og Anne Brith. De hadde fått turen anbefalt av siste ukes deltagere!
søstrene Anita og Birgitta,
Vi kom oss avgårde fra kontoret der turen starter minus Harald og Sigbjørn. De fant oss litt senere, ikke farlig når vi går rundt omkring havna.
ved klosterruinene minus gutta,
Jeg legger ved bilder fra de forskjellige bydelene, så du kan nyte dem. Mye spennende å se og historie å høre.
fra Semiramis,

den jødiske bydelen,

vi går langs muren,


tid for fotografering,

ved Tamam.

på vei ned mot Renieriporten,

i Colombo delen,

på vei opp på muren,

flott utsikt mot byen og fjellene,

i Splantzia,
Vi kom midt i messen i kirken her i Splantzia. Det er Maria Jesu mors fødselsdag i følge katolsk og gresk ortodoks kirke, og kveld før, feires overalt. Det forgikk utenfor kirken hvor de har satt opp flere Maria ikon og man kan tilbe. Mange mennesker hadde kommet, og prestenes messing lød utover hele plassen.
velsigning av brød,

den flotte kirken med utendørs messe,

senere på kvelden utenfor kirken,
En verdig avslutning. Her forlot vi Anne og Mette, og tuslet ned til Pili tis Ammo, ved Koum Kapi før vi satte kursen mot båthavna og Salis. Harald og Sigbjørn og fruer gikk videre, mens resten koste oss på Salis. Jeg mimret om gamledager, med Anita og Marit. Ikke ofte jeg har gamle bekjente med.
I morgen er det Halepa tur igjen, klokken 17.00!! Blir spennende å se om noen dukker opp. Opplysninger om turene mine her: http://hverdagsliv-pa-kreta.webnode.com/ 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983