Lokale nyheter.

Ny uke, nye muligheter!! Lysere bedre vær her på Kreta etter en regnfull og til tider svært grå helg. Jeg har badet og sjøen lå der stille og klar etter bølger i helgen. Hva har skjedd og hva skal skje utover? Noen få nyheter som kan glede deg å lese kanskje.... I helgen som gikk var det en fotballturnering for barn i Hania til inntekt for en veldedig organisasjon som heter "Hamogelo tou Pediou" Χαμόγελο του Παιδιού, Barnets smil. Her var det også besøk av politet og en brannøvelse.
full utrykning til fotballstadion, 

Jenter spiller fotball på stadion,
 
Mange teaterstykker ble spilt, flere med gratis inngang, men innsamling til barn med kreft, flyktninger osv.
byens videregående for  voksne spilte teater, 
Hobbysyklistene i Hania "Podilatres" Ποδιλάτρες, var på tur i byen igjen for å få oppmerksomhet rundt problemene med mangel på sykkelveier.
byens syklister i farten,
Det har vært og skal være mange arrangementer i forbindelse med kampen om Kreta, fra 2. verdenskrig hele denne uken. Det blir feiret hvert år, og ettersom årene går, er det barn og barnebarn av de australske, newzealandske og britiske soldatene som kommer. Det har vært mange rørende møter opp igjennom mellom lokale og disse soldatene og deres etterkommere.
På søndag arrangeres Samaria Run av fjellklubben EOS igjen. Man løper fra Omalos, opp til Ksiloskala, ned i ravinen, opp til hytta Kalergi,  og ender tilslutt opp ved Ksiloskala, der ravinen begynner. Er du i området, så besøk Omalos på søndag, og få med deg litt av spenningen!!!

Søndag 29. går Psiloritis Race av stabelen fra Rethimno, asfaltløp for alle 8.5 km, og 2 km for barn.
Viktig å huske at grekere også løper og går, det deltok 2350 i forrige søndags maraton her i byen, og de fleste var fra byen!!
EOS har vært ute og reparert og merket E4 stien fra Sougia til Agia Roumeli, som de forøvrig gjør fullstendig frivillig hvert år.
skilting,

og rydding,
Flere ulykker med turister har det vært, et belgisk par i 60 årene ba om hjelp i ravinen mellom Sougia og Lissos, alt gikk bra. En kvinne brakk benet i Imbros ravinen og ble reddet ut av brannmenn, ( ja de brannmennene du!), og en i Agia Irini ravinen, hun gikk seg bort ( godt gjort!)og ble reddet ut av hvem? Jo brannmenn.
Imbros ravinen,
Forøvrig blir det brannmenn å finne utstasjonert i Sfakia fra 1.juni for sommersesongen. Her ser du gutta som bestemte dette, ordfører fra Sfakia, gresk brannsjef på besøk i Hania, lokal sjef fra Vrisses og min datter Tonias gudfar brannsjef i Hania!!! Selv var Jorgos en sommer (4 mnd) i Anopolis og en sommer på Omalos. Nok om våre helter brannmennene!!
ordfører og brannsjefer, Tonis gudfar Dimos til høyre,
Mange turister lurer på hvorfor solsengene ikke kommer ut før..... Gresk byråkrati, hotelleierne vil ha ny ordning, at kommunene overtar strendene fra staten, vi får se til neste år...
Lokale frivillige ryddet strender i regnværet i går som du ser, mange er villige til å prøve å redde naturen, før turistene strømmer til og forsøpler igjen..
fra Agii Apostolii,
På Elafonisi er det stor krangel om solstoler, mange vil ha dem helt vekk for å ikke ødelegge stranda og økosystemet der..
Nytt fra havna, en sanggruppe gikk syngende rundt i havna på fredag og sang noe som kalles kandades, blir sunget i gatene.
Og en ny film om Katzantakis Kretas store forfatter, skrev bl a Zorba , skal spilles inn i havna i Hania!!
regissøren i midten, med de som skal spille forfatteren som ung og voksen,
Vi snakkes på onsdag etter byvandringen, bli gjerne med, vi går klokka 17.00!!!!!!
A,  ha en flott 17.mai alle nordmenn, her feires den i Platanias  klokka 10.00 går toget fra torget.
I Rethimno skal det også være feiring fra Sofia Beach Hotel klokka 12.00. Ps. alle bildene er lånte fra avisen eller Facebook!!!
17.mai 2015.
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983