Nyheter.Søndag formiddag og jeg tar en liten oppsummering av hva som har hent de siste dagene, og hva som skjer i dag. Det skal være en ralley med klassiske biler i dag i Hania, et årlig foretagende som er kjempepopulært!! Jorgos er oppe og gjør seg klar til å se på. De kjører runder inne i sentrum og senere på sommeren opp til Omalos. Denne klubben er ganske populær her i byen, og det er mange klassiske, (eller historiske som de gjerne kaller dem) biler på Kreta. Så er du i byen, så ikke bli overrasket av stengte gater!!
Dagens rally,
                            En video med eldre fra gamlehjemmet som synger Theodorakis

Det skal være en festival med den tredje alder som det heter på gresk,"Τρίτη ηλικία", dvs de eldre. Vi var der i går, kjempefint arrangement. Eldre fra alle byens eldresentere og gamlehjemmet, deltar med sanger, dikt, dans og teater. Dette foregår på Kino/bowling Megaplace i Vlite ovenfor Souda klokka 12. Her er det også påskebasar til inntekt for Verdens leger, veldig aktive i Hania og i hele verden. De eldre har laget flotte ting. Her ser du bilder fra gårsdagens forestilling:
synging også med barnebarn!

"gammel du har talent" heter arrangementet,

madinades kalles diktene fra Kreta, veldig mange flinke eldre madinadeskrivere,

dans med hjelp av frivillig,

teater fra eldresenteret i Halepa,


samarbeid mellom barneskolen og gamlehjemmet i Halepa,
Og Verdens leger er med i kampen for å hjelpe flyktningene i Hellas. De er overalt og gjør det de kan, frivillig selvfølgelig. De trenger all den økonomiske støtte de kan få.
Innsamlinger til flyktningene skjer agelig overalt her i byen, ett sted man kan levere inn er i Daligiannigata 5 ( den med minareten, nedenfor Agora) Her ligger Το Στεκι, hvor de samler inn, spagetti, babymat i glass, ris, linser, boksemat ( ikke svin), juice, vann, såpe, bleier, bind, babyservietter, smertestillende, sko fra 30 og opp, soveposer, sekker og telt. Klær samles ikke inn!! det er åpent fra 10-14 og fra 18-21 hele uka, ikke i helgen.
Paven har vært på en snarvisit til Lesbos og det har rørt en hel verden. Det er jo mange sider ved denne saken. Det er ikke mange årene siden den første paven satte sin fot på gresk jord siden kranglen ved kirkemøtet i 1054 da kirken ble splittet i katolsk og orodoks har det vært "krig", triste greier. Men iallefall, nå kom paven til Hellas for å besøke flyktningene og tok med tolv tilbake til Roma. Godt at sånt skjer , selv om det på en måte bare er symbolsk, alt hjelper for disse stakkars menneskene.
paven og ortodokse erkebiskop Bartolomeus velsigner en baby,

sjeldent møte mellom katolske og ortodokse,
I går hadde vi en merkelig og helt uvanlig tåke over byen på morgenen, jeg var ute på moloen, men hadde ikke med kamera, lånt bilde fra avisen. En blanding av støv fra Afrika og høy luftfuktighet.Brannvesenet ble oppringt av noen fra Agios Apostolous som trodde det var brann!!
I dag er det europeisk dag for opprydding av naturen, og ute i Platanias er frivillige i gang med å rydde opp, det samme skjer i Apokoronas i dag.
 God og dårlig nyhet:Elafonisi er igjen kåret, denne gangen til en av Europas 15 beste strender og Ryan Air truer med å kutte rutene til Hellas 2 måneder tidligere hvis Hellas setter opp momsen på flybilletter!!

Til sist, jeg hadde en ekstra byvandring på fredag med de hyggelige Oddvar og Eva som hadde meldt seg på til onsdagens tur, men ikke kunne komme da. De kom med bussen fra Retimno, det står det respekt av!! Kjempehyggelig for meg og de var fornøyde. Vi hadde med oss Natalie fra GS Tours på opplæring. Hun er fra Litauen og snakker både gresk, engelsk og russisk. Men for norsk er det bare meg som guide!!!! Jeg tar vandringer utenom onsdagene hvis noen er interessert og hvis jeg kan selvfølgelig!!!!!
Oddvar, Eva og Natalie,

Eva og Oddvar i Porto Colombo,
En ting til slutt. I år åpnet Samaria ravinen før 1. mai , den åpnet på fredag. Dette på grunn av lite nedbør, og nesten ikke noe mer snøsmelting. Fortsatt god søndag til deg. Nå skal jeg ut å svømme med hundene mine.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983