På tur i Gamlebyen.

Lørdag før årets siste karnevalsøndag og Kathara Deftera, rene mandag. Siste helg før fasten kalt Sarakosti Σαρακωστή siden det er 40 dager saranda σαράντα til påske hvor fasten slutter. Vi tok formiddagsturen gjennom gatene i Splantzia og kom ut midt i Moussouron med karnevalsmusikk, ballonger, pop corn og klovn.
lørdag formiddag i Dalijanni gata,
litt fest i gata
Hania som by gjør ikke så mye rundt karnevalet, men noen arrangementer for barna er det. Ellers er det jo opptog i Kalives, Kastelli og Paliohora på søndag. Og mange andre steder på øya.
Hundene ble litt forskrekket over alt bråket så vi skyndte oss videre bort mot Halidon og opp til høyden over byen. Tar du til veien inn til venstre når du går nedover gata, finner du denne lille høyden oppe på den gamle muren. Her stoppet vi litt og nøt utsikten. Det blåser veldig Arikavind i dag og jeg måtte virkelig holde på capsen min!!!
tar du til venstre midt Halidon ser du dette,

Jack poserer gjerne,

utsikten like fin som alltid,

I dag var veien over muren ved Den vestre vollgraven åpen etter over ett år, og vi gikk opp dit. Her pusser de opp det som står igjen etter den russiske bastionen. Se så fint det blir!! Jeg håper å kunne gå her oppe på byvandringene igjen som vi gjorde i 2014.
her pusses det opp på muren,

det blir fint her,

Her oppefra så vi ned på den stille gaten porto som ellers er full av bord, stoler og folk på tavernaene der. Som du ser er det lite snø på fjellene.
litt bebyggelse på muren,

Porto gata sett ovenfra,

tak i den jødiske delen,


Vi rundet ned til Topanas og her pusses det opp overalt. Sesongen nærmer seg, og det males og pusses opp i hele den gamle byen.
oppusninger,

reparasjoner,

maling,
Her ser du Porto nedenfra, stille og vakker.

det bygges i Splantzia.
I dag kommer storesøster Gro, hun er på vei med Norwegian fra Oslo/ København. Vi får se om været holder og vi finner på noe spennende. Rapporten kommer på mandag tenker jeg.
God helg da!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983