Slutten av oktober.

Ikke noe fristende å bade her nei!

Det er høstvær, skikkelig ruskevær om dagen. Det regner ikke så mye, men det er grått, nokså mye vind og null sol. Tydeligvis er det svensk og finsk høstferie denne uken, overalt i byen treffer man på familier med barn i skolealder som er nokså lettkledde i forhold til temperaturen og tydelig nord- europeere.
fiskebutikken ved busstasjonen med svenske turister,

familier i skinngata,

på vei til byen,
stille i Halidon,
I forrige uke var det tyske og danske familier overalt, før det norske. Dessverre er nok været en skuffelse for de fleste, vi hadde jo varmt, vindstille og strålende vær så lenge...
Men så er vi jo på slutten av oktober, så merkelig er det ikke!!

byens vanlige rytme,


lange rader med tomme taxier,
stille i parken,
Taxiene står i lange rekker og venter på kunder og kjeder seg. Byen har funnet sin egen rytme, på busstasjonen er det roligere og ingen trengsel som i juli og august. Bussene går jevnt og trutt, Kreta stopper jo som kjent ikke opp selv om de fleste direkteflyene har stoppet. Turister har vi hele året, havna i Hania, Nea Hora og alle byene på Kreta har pensjonater og hotell åpne hele året.
her er det trengsel om sommeren,

høstferierende,
Det er tid for å plante ut løk til våren og krysantemum er høstplanten nummer en, den selges i massevis,og er en lett, vakker og takknemlig høstblomst. Alperosen også, den vokser jo vilt her på Kreta i en mindre versjon og ofte hvit.
blomsterbutikkene byr på mye farger,

krysantemum og alpefiol,

masse spennnende blomsterløk  tilsalgs,
Det frister ikke med bading i badetrappen om dagen, men jeg vet at sola er rett rundt hjørnet, det gjelder bare å være tålmodig. Jeg strikker babyjakke, lærer valpen Dexter å gjøre fra seg ute og å gå på tur i bånd. Spiller teater, underviser litt og snakker med jentene på Skype fra Oslo. De er ville etter Dexter og vil høre om all fremgang selvsagt!!
på tur med onkel Jack,
I dag traff jeg Gry og mannen som er her på ferie. De bor i Nea Hora og er selvsagt litt skuffet over været. Vi pratet litt om hvor de kan dra i leiebil, øya er full av vakre perler som er enda bedre i vinterhalvåret enn om sommeren, håper de blir fornøyde. Ellers lurer de på om noen andre er her som kunne tenke seg en byvandring sammen med dem? De reiser den 10. november og det er snakk om tur i 3 tiden. Gi lyd.
Dexter sover hos Gry.
Dexter var med på kafe, og fant seg til rette i armene til Gry.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983