Translate

Translate

Translate

torsdag 14. mai 2015

På tur til sydsiden.


Dette er det vakre Preveliklosteret,
I dag har vi vært på biltur til sydsiden, Jorgos, Sidsel og Kajsa, jeg og hundene. Vi kjørte over ved Rethimno og var såvidt innom Plakias. Turen går gjennom den flotte Kortaliotiko ravinen.
Vi stopper for utsikten,

elva renner dypt der nede,

Jorgos på kanten,
I bunnen av ravinen kan du se elva som ender opp i den flotte Prevelistranda med palmetrærne.Jeg elsker jo turen ned til stranda der men det var ikke noe for reisefølget denne gangen.


 Jeg hadde jo hørt om brannen i Plakias, og var forberedt på at det skulle være nedbrente tavernaer, men det er tomtene foran tavernaene som brant. Det vil si at det er uteområdet med stoler, bord, kjøleskap, pergoles osv som forsvant. De har fått satt ut noen stoler og bor og parasoller, men det tar nok litt tid før de får restaurert.
Plakias og området rundt sett fra Souda,
her ser du hvor det brant,


stranda i Plakias,

Vi kjørte videre ut til den siste stranda langs veien etter Plakias, den heter faktisk Souda den også !! Vi fant den for mange år siden og liker oss godt der. Vannet er krystallklart, naturen vakker og tavernaen super. Vi nøt dagen som var vindstille og passe varm og et bedre måltid mat på Galini.
vi nøt badet i dette vannet!
Soudastranda,

her kommer det også en elv ned,

og det vokser palmer her,

Jack koser seg,


dressing room i minste modell!!

Jorgos koser seg,

fine Galini tavernaen,


tsipora , grillet og supergod!


Denne delen av øya har mange perler og vi kjørte også nedom Preveliklosteret.
gutta følger med på veien til Preveli,

utenfor klosteret,

munker,


Men vi hadde en fin tur til klosteret. Jorgos var utenfor med hundene , han er ikke akkurat noen kirkens mann. Han hater prester og munker og er nok lett redd for hele dette regimet som følger med.
Du kan kikke på bildene og se hvor vakkert det er der ute på tuppen hvor klosteret ligger. Det er full av historie og har et museum også. Det var en usedvanlig fin vårdag og med alle duftene, blomstene og fuglesangen ga det ro i sjelen.
en av klosterkirkene,
her har de lamaer og fjellgeiter,
Vi fikk med aftengudstjenesten også med tre munker i aksjon.
og påfugler i full skrud,
det slås til gudstjeneste,

vakker spring med kildevann,


Det koster 2.50 å komme inn, og kvinner får beskjed om å ta på skjørt eller dekke til skulderne med sjal, de har en kurv full. Bare Sidsel slapp unna skjørtet!!
Kajsa i klosterets skjørt
katten hører til på klosteret
Vi stoppet ved den fine gamle stenbroen nede ved elva på vei tilbake fra klosteret for en kaffe,og da kom en hel bøling sauer forbi på vei hjem for kvelden, men ringene bjeller og mekrende. For et syn!! Mange stoppet og drakk vann i elva og endene og gjessene som bor der tok det helt med ro!!
den fine gamle stenbroen,

sauene drikker av elva,
sauer og ender,

damene på vei opp broen.
En deilig dag i vakre omgivelser i denne flotte vårmåneden. Elsker Kreta!! Å ja, dessuten er min eldste datter 35 i dag!!!!