Translate

Translate

Translate

onsdag 20. mai 2015

Bra spisesteder.

Makis i Almirida,
Ja la oss ta en positiv tone her. Tenkte å anbefale spisesteder i området i dag. Listen er uendelig og jeg spiser ikke alle steder, men her er noen spisesteder som jeg anbefaler deg å prøve. Dette skriver jeg fordi jge var på besøk på tavernaen Makis i Alimirda og lovet Julia der å skrive om dem. MEN en hel blogg bare med en taverna? nei, jeg legger ved bilder fra forskjellige spisesteder, så har du noen tips å følge, ikke at jeg har løsningen og listen er MYE lenger!!!!! Husk at min mann er greker og VELDIG kritisk til maten!!
Almirida ligger rett utenfor Hania, mot Rethimno etter Kalives, koselig strand med mange tavernaer og kafeer. Julia på Makis er fra FYROM,( Makedonia), hun har giftet seg med Makis og de driver tavernaen sammen.
Julia in action,
Hennes datter bor i Bergen og har akkurat giftet seg med en bergenser. Historien går som følger: Foreldrene hans har hus der ute i området og ungdommen ble kjent i Almirida!!! Julia var med på en byvandring i vinter med dattersens svigermor!! Hun har bryllupsalbumet klart og viser stolt fram til alle!! Koselig dame og god mat og service!!


Julia med servitør Jannis,


Ved siden av ligger Psaros Ψαρός, her spiste vi i påsken med Inger og Petter. Koselig, god mat og service her også. husk at dette er steder grekere besøker i helgene og hele sommeren.
på Psaros med Petter og Inger,
Litt lenger opp i åsen ligger Gavolohori med koselige tavernaer som byens befolkning bruker. Vi har alltid spist i Vamos på "I Sterna tou Blomosifis." Anbefales, ligger langs veien med fin uteplass og lokale retter. Taverna Douliana ligger i landbyen Douliana og du må følge skiltene nøye i landsbyen, eller spørre deg fram.
fra Douliana,
Vamos med I Sterna tou Blomosisfis,
Falassarna yndet strand for alle, vi spiser på Mourakis helt øverst før du begynner å kjøre nedover. Vår absolutte favoritt. Fantastisk utsikt og hjemmelaget utrolig god mat.
vår absolutte topptaverna,

magisk utsikt, god mat,
På sydkysten velger jeg bukta Souda etter Plakias og tavernaen Galini og i Plakias Paligremnos helt i enden der stranda slutter.
Galini i Soudabukta på sydkysten,


 Når vi besøker Paliohora liker vi å spise på den gamle barneskolen i Andri.

 I Louto velger jeg Stratos og Blue House, jeg bare elsker maten der, på Marmara stranda litt lenger vest holder Hristostomos til i sommerhalvåret med hjemmebakt brød fra vedovn, personlig service gode lokale retter og mye folk alltid. Han har rom også, inne i havna ligger hans prisbelønnede taverna Hristostomos i enden av båthavna,  ved parkeringsplassen der , åpen hele året etter seks.
på Marmara,

tavernaen ligger høyt,
tavernaen i Hania,

Stratos i Loutro,

fra Blue House,
I den vakre overnatnings landsbyen Milia må tavernaen prøves enten du overnatter eller ikke, verdt turen opp hit!! Ligger sør for Kastelli, på vei mot Elafonisi.
fra Milia i jula,


her har de også utsalg av lokale produkter,

I Splantzia tar vi med The Well of The Turk, og  Bourbos og Platanos på 1821plassen

den tyrkiske brønnen,
fra The Well of The Turk


det greske navnet er To Pigadi tou Tourkou
kafenio Bourbos med god hjemmelaget mat,

sang og kos på plassen i Splantzia
,Semiramis,Tamam (byen beste, vi bestiller bord der hele året), Amfora og Meltemi i havna , og selvsagt To Hani.
Meltemi ved marinemuseet
Amfora,
Tamam,

fra Tamam,

Semiramis


Karnagio,Glossitses, Faka, Vassilikos,Antigoni i båthavn

Faka nederst Daskalogianni gata ved Neoria,
To Karnagio,
.fra Antigoni den siste fiskerestauranten,
Vasilikos
Glossitses også med Julia fra Makis,