Flyktninger i Middelhavet.

Flyktninger ankommer Hellas i båt,Amnesty Hellas bilde,
Trist å måtte skrive om dette temaet igjen, men som du sikkert har lest og hørt har det vært store tap av liv i Middelhavet igjen. Båtflyktninger kommer daglig fra Afrika til Sør-Europa med gamle, båter, og mange av dem drukner underveis. Det tragiske i dette er at det bare øker, problemene i disse landene i Nord-Afrika og Midt-Østen spesielt, stopper ikke. Mennesker flykter fra landets politikk, fra krig og sikker død, til en drukningsulykke underveis. FN og Amnesty sier at de offisielle  tallene er 3.500 i 2014 mens det var 21.8000 som kom sjøveien i disse morkne dårlige smuglerbåtene. Vi vet jo dessuten at de gir utrolige summer for å komme seg ut av landet sitt. 1000 euro er en vanlig sum. de blir fratatt penger, pass og ofte også skoene sine når de kommer ombord. Uten penger,sko og papirer er man nokså sjangseløs. Og hva har de vært igjennom på forhånd?
FNs bilde fra Lmbedusa forrige uke da denne båten samlet opp 300 døde,
Mange ganger går det galt hvis det er dårlig vær, og vi har hatt virkelig mye stormvinder i det siste. Det var 300 døde sør for Lambedusa i forrige uke. De fleste ganger går det heldigvis bra, men allikevel er folk utrolig skremte og redde når de endelig blir reddet. Her finner du linken til en side med en video fra det greske kystvakten med desperate flyktninger som de prøver å redde. Videoen er fra denne uka: http://flashnews.gr/post/223733/sygklonistiko-binteo-ntokoymento-me-diaswsh-metanastwn-sto-aigaio
Det greske Amnesty jobber hardt for å forandre lovene i landet, og å hjelpe de som klarer reisen. Det er nesten håpløst å hjelpe dem, da det er nesten umulig å få asyl i Hellas 0.1 prosent av de som søker får, og det finnes ikke noe sted for dem å bo eller økonomisk hjelp. Jeg har vært med å ta imot disse menneskene når de har ankommet Kreta som medlem av det lokale Amnesty. Trist å se dem, og ikke kunne gjøre stort synes jeg. Hver vår starter det opp igjen, og  disse menneskene blir satt i land på Kreta av griske menneskesmuglere som hadde lovet dem at de skulle nå Italia og deretter Tyskland eller Nord-Europa.
en av organisasjonene som kjemper for flyktningene i Europa er Amnesty,
Den nye regjeringen la fram et forslag om nye regler og opprettelse av flyktningemottak. Vi håper noe skjer, for dagens flyktningeflom blir bare større og større og menneskene som kommer er ofte babyer, små barn og mange gravide kvinner. Mange greske frivillige organisasjoner jobber døgnet rundt for å gjøre noe for disse tusenvis av desperate mennesker.
staten prøver å hjelpe i Atens gater, men det strekker ikke til,
I forrige uke oppdaget kystvakten ved Sfakia en båt som holdt på å gå ned sør for Gavdos . Båten hadde 157 ombord, og de var fra Somalia, Sudan, Egypt, Syria og Eritrea av dem var det 41 barn.
Først ble de tatt imot på Gavdos, som er en øy som ligger sør for Sfakia på sørkysten av Kreta. Folket på øya gjorde alt de kunne for å hjelpe dem.
her sitter de på stranda på Gavdos,
For en 13 åring så det dårlig ut, og han  ble så vidt reddet av en lege fra Sfakia og sendt med helikopter til sykehuset i Hania. Senere ble alle sendt til Hania. De 4 som regnes som smuglerne fra Egypt er arrestert og fengslet, mens 109 av dem ,reiste med fergen til Aten i går.
menneskesmuglerne er fengslet,

på vei til Pireus,
Hva skjer med dem? De blir vel boende på gaten. Mange flyktninger prøver å komme seg videre oppover i Europa på forskjellige ulovelige måter, og derifra blir de høyst sannsynligvis sendt tilbake til Hellas. dette er fordi vi har den flotte Dublin II avtalen som gir landene i Europa lov til å sende dem tilbake til det landet de først havnet i. La oss ta med at INGEN velger Hellas, de tror de skal lenger nord....
Ikke rart folk blir motstandere av innvandrere og stemmer mørkeblått når Aten flømmer over av dem og de hverken har mat, penger eller tak over hodet. da er det lett å bli skremt av nazistene som snakker om dem som en trussel og en fare for landet.
I Norge sender man flyktningebarn hjem igjen, og i hele Nord-Europa velger man dem bort. Hva er framtiden for dem og Sør-Europa?? Jeg har ingen svar, bare sorg i hjertet og følelsen av hjelpesløshet.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Nytt uvær.

Siste nytt