Translate

Translate

Translate

mandag 5. januar 2015

Juleferien er over.

Ja, så er hverdagen igang igjen og jeg begynner med undervisning i dag.
En siste heligdag imorgen,så kan kirken ta ned julepynten,
I Helleas er det jo helligdag imorgen også, så det blir et nytt avbrudd i hverdagene. 6.januar er kalt Ta Fota, da feirer man at Jesus ble døpt i Jordanelva av døperen Johannes. Du kan lese om dette i innlegget fra 6.januar 2014. Er du i Hellas ,så prøv å få med deg feringen på formiddagen nær deg. Hvis det ikke er for mye regn,så kan du ha glede av å se på at  ett kors blir kastet i sjøen, elva, dammen eller innsjøen  av en prest,og noen hopper uti etter den.
fra tidligere års Ta Fota i Hania,
I dag går de barna som gidder det ,rundt å synger igjen. De fleste synes det holder med jule og nyttårsaften. Butikkene er åpne, offentlige kontorer osv, men skoler,mange private som leger ,tannleger,fysioterapi etc åpner ikke før den 7.
Jeg leser i avsia at besøkstallet i jule og nyttårshelgen gikk opp 40% fra ifjor. Dette skyldes Ryan air og i det hele tatt billige billetter og Santa Run. De besøkende var fra hele Hellas,og hotell og pensjonat i byen er fornøyde. Som kjent er jo de fleste hotellene i byen åpne året rundt!!
Den store registreringen av de oversvømte områdene er igang.Hus,hoteller og restauranter i Platanias,Stalos, Agia Marina og Kalamaki, og veinettet over hele Hania området. Det var jo mye stein og jordras, mange stengte veier. Nå er det sendt ut nytt varsel om uvær,storm,regn og mye snø. det ventes kaldere vær og snø i lavtliggende strøk. Vi venter og håper at det ikke blir like ille.Man
 vet jo aldri, men bor man på en øy, må man være forberedt på storm og regn.Det har vært registrert over hundre flomrammede i Platanias forløpig.
fra lokalavisa ,steinras,

skader på et kjøkken iHania,
Den svarte boksen er funnet ombord i fergen Norman Atlantic, men det er fremdeles for varmt ombord i båten som er slept inn til Bari i Italia, til at de kan lete etter døde ombord. Hvor mange finner de i bilene i garasjene eller i kahyttene? Hvor mange forsvant i havet? Huff, så trist.
Norman Atlantic
Landet er igang med nyvalg. Dette blir holdt den 25. januar, men folk er helt kalde og leie av politikk og politikere. Ingen vet hvordan det vil gå,man spekulasjoner av pressen såklart. Jeg leser at Hellas skal ut av Eurosonen,stopp en halv!!Vent litt, først må ny regjering bli valgt, så må man finne fram til løsninger på krisen,og så or vi svar.Tilbake til drakmer? Neppe.
Nea Dimokratia igang med møter,
Hjemme hos oss er vi snart lei av juletreet og vi har kost oss med julelysene som snart er brent ned. Stjernen i kjøkkenvinduet skal snart ned og så blir orkideen jeg fikk av Elisabeth alene igjen.
Juleduken skal av bordet i vinterstuen,og tavla, bøkene og blyantholderen tilbake.
Men altså, vi har hatt en fin ferie, vært hos Bjørn og Lisbeth,på Milia, hos Gro på flere middager, og jentene har vært mye ute av huset med vennene. Særlig Tonia har hatt glede av det,men nå reiser vennene hennes tilbake til universitet og høyskoler igjen.
på besøk hos Gro,

Michelle på vei hjem,
I dag er det regn igjen etter noen fine dager da vi alle nøt å se fjellene med så mye snø. Nå er de pakket inn i stålull igjen. Hva får vi se neste gang de dukker opp? Den som lever får se!!
Jeg koser meg med bøker jeg fikk til jul, men nå må jeg ut med hundene.Ha det bra så lenge!!
oppfordring fra Agora på lørdag,synes den er fin jeg!!!!!!