Nytt fra Hania.

Ja, det er vel på tide med noen nyheter. dagens bilder er alle fra lokalavisen Haniotika Nea. Skolen har begynt igjen,endelig sier foreldre og besteforeldre. Mange barn var også ekstra glade for tre måneder er lenge å ha fri i lengden!! Men august er feriemåned og utrolig varm,så det går ikke å begynne før september.Nå er det jo ikke høst eller vinterferie her i landet, så det er skloe fram til jul. Første dagen,som var på torsdag, er det alltid velsignelse av skoleåret med en lokal prest. Han holder et lite ritual i skolegården,og kaster vann utover elever og lærere fra en basilikumbunt. Så sjokker han videre til neste skole.
Fra en velsignelse av en skole.

Andre nyheter som dessverre ikke er så positive, er at det var et forlis utenfor Malta med flyktninger fra Syria og Libanon og det fleste av de femhundre passasjerene druknet. De få som overlevde, ble sendt i helikoptere til forskjellige sykehus i Middelhavsland. Iraklio fikk en to-åring i kritisk tilstand og Hania flere voksne og en baby kom i et Super Puma helikopter.
Flere av de overlevende kom til byens sykehus.
En av de overlevende ,den 19.årige Dooa Al-Zamel var på vei til Italia for å gifte seg med forloveden somogså var ombord. han druknet, mens hun klarte seg.Hun tok seg av en baby,som babyens mor ba henne passe på før hun døde.
Dooa kom fra Syria og skulle til Italia.
Så mange tragiske sjebner, så mye sorg ,skrekk og nød for alle disse flyktningene!!Hvor skal de ende opp?? Hva blir deres sjebne?
På søndag hadde vi en konsert til inntekt for det lokale suppekjøkkenet vi har i området,som deler ut mat hver dag til trengende. Det var mye folk, høy stemning og fin musikk.
mye folk på søndagens konsert.
Bare her i Splantzia er det tre forskjellige organisasjoner som deler ut mat og klær daglig,og dessverre er det stor nød. Og i sommer har det vært flere konserter til inntekt for skolen for barn med spesielle behov, ELEPAP, og det var utrolig stort fremmøte på alle konsertene.
En lysere tone har søndagens arrangement for hunder. Dyrenes Venner, Filozoikos Sillogos arrangerer en konkurranse i svømming for hunder i Agious Apostolous søndag 21. klokka 12.
Dogs Beach Party,bare å komme,med eller uten hund,
De gjør dette for å vekke folk interesse for dyrenes rettigheter, og gjør det med humor som så ofte før. De har hatt Antiskjønnhetskonkurranse (hvor Jack vant i klassen byens lateste hund!) og Dogparade til opplysning om løshunderog katters sjebne. det kan du lese mer om i innlegget fra 11.mai.
Her ser du meg med mine deltagere i paraden,

på vei gjennom byen.

Byen har fått ny ordfører,og vi venter mye av ham, vi håper han kan gjøre noe for de fattige, for skolene, miljøet,trafikken,økonomien ,turismen og gamlebyen.
Ny ordfører, nye utfordringer,
Det første han gjør ,er å stenge av sentrum på mandag etter fem,da er det "Europeisk dag uten bil." Det pleier bli feiret med sykkelløp og annet, men det er lenge siden biler blir forbudt,som jo var meningen med denne dagen. Men det ble fullt kaos de årene de stengte byen for biler. Han lover bedring i trafikken, vi venter og håper på bedre forhold for syklister,fotgjengere og flere parkeringshus.
byen stenges for trafikk etter 17.00.
Byens sykkel forening Podilatres,(Sykkelens Venner),som er mosjonistsyklistenes klubb, planlegger aktiviteter. De håper også at den nye ordføreren vil ta dem alvorlig,og forbedre forholdene for syklister og gående.
Podilatres sin pressekonferanse,

klubben ankommer syklende selvsagt!!
Sier de i sin pressemelding i forbindelse med dagen. Det er ti år siden klubben startet en 22.september og jeg har skrevet om dem før,den 15.mai..Alle byer trenger noen slike ildsjeler!!


Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter