På Hrisi Akti stranda.

Min venninne Irene som jg skrev i forgårs, ville gjerne på stranda i går. Vi valgte å møtes på den vakre Hrisi Akti stranda rett utenfor Hania by. Hit kommer du med lokalbussen (de blå),på ti minutter, eller syklende eller gående fra Nea Hora på en halv time. Irene tok bussen, og jeg syklet. Stranda er en perle hele året. Du kan lese mer om området og stranda om vinteren i innlegget fra 18.01.
Hrisi Akti om vinteren,

sett fra stranda før på vei utover.
Hit kommer byens befolkning i alle aldre og turister som bor i området. Tenker du på å leie i nærheten av byen ,er dette perfekt,her dog ikke uteliv og barer. Da må du ta bussen til byen, eller ut til turistmaskinene Agia Marina og Platanias. Det finnes mange fine hotell her ute, kalles nok kanskje Golden Beach i norske kataloger.
Man kan bade de fleste dager siden de ikke blir store bølger her inne i bukta i hjørnet. Mange greske familier tar med seg hele slekta ut hit på kveldene, grekere generelt drar på stranda etter seks, da er de ferdig med måltid og hviling og temperaturen er på et mer levelig nivå. Og sola brenner ikke! Når man har så lang sesong og ikke MÅ bli brun på en uke, er dette bedre. Man tar alle barn med på stranda, etter seks kan selv de minste oppholde seg i sola uten å få problemer og man oppholder seg naturligvis i skyggen med medbrakte parasoller. Dette hjørnet av denne stranda fylles helt opp hver kveld. Disse bildene er tatt rundt fire, nesten tomt som du ser. Her er det vinterbaderne holder til, de har bygget sin egen benk med bord og stor parasoll. Det er det også på de andre strendene utover her.
Vinterbilde av hjørnet.
Koselig hjørne med fine turmuligheter rett opp fra stranda,

stranda fylles opp etter seks,byen skimtes i det fjerne,
Under parasollene på hele stranda er det som vanilg fullt.Byens ungom  bruker selvsagt stranda på formiddagen, de har annet å gjøre om kvelden, men mor maser selvsagt om solkrem! Sola er farlig midt på dagen.
her ser du også veien inn mot bystranda Nea Hora,

og byen i det fjerne,

under parasollene er det fullt hele dagen,

Nok av det,i går hadde jeg avtalt å møte Irene der ute. Jeg syklet utover ,og kikket etter henne langs hele stranda. Tilslutt så keg henne sitte på en kafe helt bortest på stranda med en dame. Pussig tenkte jeg, har hun blitt kjent med noen på stranda? Da jeg kom nærmere så jeg at det var Inga-Lill en svensk dame som vi kjenner fra 80 tallet!
Irene og Inga-Lill spiser og mimrer,

deilig sted for en øl og en prat,
den enkle kafeen,
Disse to hadde funnet hverandre tilfeldig ute i vannet, og Inga -Lill som bor i nærheten ,ble ganske overrasket over å plutselig se Irene i vannet der hun bader hver dag! Det ble en hyggelig gjennforening,og vi snakket om gamle dager og livet i Hania i 88-89. Inga -Lill har bodd her siden da, har bygget seg hus ute i en oliven lund, og har barn og barnebarn i nærheten. Hennes datter Maria er gift her. Hun har funnet seg tilrette og levd på sin svenske pensjon alene uten mann ,men med hunder og katter. Hun er den som startet opp Den svenske foreningen (Svensk-Grekiska)her i byen, og har drevet den med stor suksess i alle år. Nå har hun trappet ned, er tross alt 77!! (Ser ut som hun gjorde på 90 tallet enda). Denne foreningen har over 100 medlemmer,tar i mot nordmenn , finner som snakker svensk og dansker også, har svensk skole, julebasar,Luziafest, midtsommer feiring ,utflukter osv. Det koster 20 euro i årsavgift. Du finner info på denne linken:  http://www.svenskarichania.com/index.html .
De vil gjerne ha flere medlemmer og folk med overskudd og lyst til å drive den videre.
Det ble en hyggelig stund på stranda, før jeg syklet hjemover igjen. Jeg bruker bare 30 minutter hjem til Splantzia. I morgen er jeg spent på hvem som dukker opp til ny runde byvandringer. 18.30 utenfor Hania busstasjon.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter