Lokale ferienyheter.

Hei, hvordan har du det om dagen? Her i byen er det fult opp av turister fra hele verden og veldig mange greske. De er enten på besøk hos familie og venner eller bor på hotell og pensjonat i gamlebyen eller Platanias/Agia Marina. I alle landsbyer er det atenere på besøk, og hus som står tomme ellers i året, er fulle av høye glade lyder av familier som prater,ler og krangler. Vi merker det godt her i nabolaget vårt også,mange er "hjemme" på ferie, og de mange utlendinger som har hus her, er her nå.
Det er nesten full stopp av biler midt i sentrum, midt på dagen,og verre blir det i august,da "alle" grekere har ferie.Jeg leste intervju med grekere på ferie her i avisen,hva liker de,hva liker de ikke. For mye trafikk,klaget en som selv hadde tatt bilen med fra Aten. Ok,når befolkningen øker dramatisk og halvparten av disse har med bil eller leier en,og skal kjøre gjennom byen til samme tid,hva blir resultatet? Det sier seg selv. man kan klage på mye,og dette er noe av det alle turister bemerker. Men spør han som skal hjem fra jobb,og sitter i kø sammen med irriterte turister hva han synes.Sånn er det bare.
Mange på tur  i havna om dagen,

deilig å nyte solnedgangen,
Havna syder av folk hver kveld,kafeene er fulle, og alle har god tid og spaserer rundt i grupper av familie og venner. Greske familier rusler rundt enten med gjester eller bare for å kikke på fyret og menneskelivet, eller ta en øl eller kaffe. En annen type trafikk i havna hvor alle må bruke bena.
Fullt av folk ved fyret,

og i havna.
her vil jeg si at det er påfallende å legge merke til hvem som sitter hvor i havna. Til høyre utover mot moskeen, og videre utover,sitter det mest grekere på kafeer og tavernaer,mens til venstre hvor det er "innkastere" og Ving vimpler sitter det nesten bare skandinavere. Hvorfor? Disse restaurantene har innkastere og samarbeider med reiseselskap som Ving og Spies osv., de har stengt om vinteren og baserer seg på at de får huket inn turister. Dette lukter lang vei gjør det ikke? Ingen grekere spiser der, og det er jo et signal i seg selv. Jeg sier ikke mer.
Koselig oppe ved marinemuseet også,

her er det nydelig utsikt over havna,

stille hjørner,og greie priser.
Jeg har sagt det før, prøv sidegater, smug eller ta til høyre i havna, og for all del,ikke spis der de kaster deg inn!!! God tur i vår flotte havn, nyt fyret, folkelivet og god mat og drikke, men bruk hodet!!
Vi har konserter, teaterforestillinger og festivaler i hele fylket om dagen. Det arrangeres konserter på strender,i  landsbyer og på teateret vårt her i den østre vollgraven hver kveld fram til september. det har vært en flott liten jazz festival i Vamos om dagen, den 3.Jazz in July med lokale og nasjonalt kjente musikere.
Jazz in July.
På den negative siden er det reaksjoner og demonstrasjoner på denne nedbrytningen av Syiras kjemiske våpen som foregår nå om dagen ett sted mellom Kreta og Italia. Det er ikke mulig å finne båten nøyktig,da alt elektronisk utstyr er slått av. Vi håper selvsagt at alt går bra ,og etter planen, men mange er redde at noe skal gå galt. Denne helgen blir det blokkering av marinebasen i Souda av greske båter,som en reaksjon,demonstrasjon. Litt sent,uten håp eller unødvendig? Meningene er mange,og alt blir jo symbolsk. Vi er her,og vi bryr oss. IKKE ØDELEGG MIDDELHAVET!!!!! Hører noen?????
Sfakia kommune oppfordrer alle til å delta i helgen,

plakaten om blokkeringen,

marinebasen i Souda.
Krokodillen som noen slapp løs da de ble lei av kjeledyret, hr fått navnet Sifis,og er ennå ikke fanget. har du ikke fått dette med deg? Noen brannmenn som var på brannvakt,oppdaget en 2 meter lang krokdille i en dam i Amari dalen sør for Rethimno. Dette er blitt en kjempe nyhet, og til latter og nøye ,med utallige vitser,sanger og historier på nettet. Ingen fare, vi har ikke krokodiller her!! Når den blir fanget, blir den sendt til en dyrepark i Aten. God tur Sifis!!!!
En av de mange morsomme diktene på nettet.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter