Tips om havna i Hania.

Hei,igjen!! Tenkte å ta den meg på en liten tur i havna i dag.
Alltid like vakkert,

Du vet, det kan være lurt å vite litt om steder og ting du ikke kjenner fra før. Jeg vet at mange av dere setter dere på de stedene bortover i havna hvor innkasterne står klare. Husk at disse stedene ikke akkurat er kjent for at grekerne spiser der, noe som du bør være obs på. Spis på steder hvor du ser at grekere spiser, kikk også på prisene før du setter deg. Vi kikker litt på kafeer og restauranter etter kiosken i enden mot marinemuseet i dag, og opp fra kiosken.
Amfora og Taratsa med museet i bakgrunnen.

Taratasa kafe

inngangen til kafeen.
En enkel kaffe,et glass øl,eller vin ville jeg inntatt på Taratsa kafe, midt i smørøyet i den venetianske havna. Kostas har drevet denne kafeen i alle år, hans familie eier huset, og han har grodd i ett med interiøret. hans er etterkommer av venetiansk adelsfamilie forresten!! De heter Tzortzi og nå heter de Tzotzakis. Her er det flott utsikt, jukebox og peis ,og selvsagt en veranda med super utsikt. Kostas er selv en gammel hippie, som i dag er aktivt med i det grønne partiet. Alle møter holdes her, mange andre grupper bruker ellers kafeen som møtelokale. Vi hadde Amnesty møter der i mange år.
utsikten fra kafevinuene,

gammelt intriør,

og veranda med super utsikt

Denne kafeen ligger vegg i vegg med det kjente gamle hotellet Amfora som anbefales. Gammelt og ærverdig men enkelt. De har også en fin restaurant som er viden kjent og ligger tvers overfor fyret omtrent. En helt ny restaurant som heter Arismari, ligger her og burde prøves har jeg hørt.
Amfora restauranten
Elli og Karamella rett under Taratsa.
Dessuten er kafeene her åpen hele året,og blir brukt av de lokale hele døgnet. Koselige ikke så pretensiøse kafeer. Helt ytterst ligger Al Canea og Meltemi ved inngangen til Marinemuseet. Her har du en flott utsikt, litt luftigere og stillere enn inne i havna.
Al Canea hotell og kafe,med Meltemi bakenfor

Meltemi har også enkle retter og god vin.

jeg bare elsker denne utsikten....
Min familie har alltid brukt disse kafeene ,vi elsker denne delen av havna. Ta deg en tur,og prøv selv.Hvem vet, kanskje du også blir frelst?
Hvis du går rett opp for kiosken, ligger først Tamam.
Utenfor Tamam.


Dette er byens mest populære og bra restaurant. Dette er vår absolutte familie favoritt,her har vi spist i alle år. Maten er herlig, prisene bra og servicen supert!!Her er det fullt hele året og ingen innkastere,det sider noe det vet du!! Følger du veien langs muren oppover ,kommer du til restaurantene i Porto gata.
Du følger veien oppover,
Portes,
fint sted og hyggelig atmosfære.
 Her ligger det noen tavernaer på rekke og rad. den mest kjente er Portes,(dører) ,de har satt opp gamle dører som dekor,og har god, men litt dyr mat. Dette er steder som operer hele året, og det er et spesielt miljø her oppe. Tavernaen lenger borte, i en liten skråning ned til Kondikaki gata,som heter En Plo, advarer jeg på det sterkeste imot!!!
Ellers er det en fin litt gjemt perle som heter Tholos,som ligger i en av sidegatene nedenfor domkirken, den er så fin,stilig,men litt dyr. Vil du ha en spesiell opplevelse ,så prøv den! Åpner etter seks.
Tholos ligger i en parallellgate til Halidon.

fint sted i spesielle omgivelser.
Bli med å hilse på Antonia med sønnen Jannis i deres vin,sprit og nøtte butikk tvers ovenfor inngangen til havna, ved fontenen.
Mor og sønn, Jannis er syv,og gleder seg til skoleferien.
Antonia er min eldste datters barndomsvenninne, og vi har kjent hverandre siden hun var 10 år. Hun har også vært med oss til Norge en sommer. Hun og mannen driver denne butikken,og prøver å få endene til å møtes. Hun får seg ikke jobb andre steder,men smile kan hun,og hun er super positiv og søt!!!
Antoina i butikken deres.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter