Translate

Translate

Translate

torsdag 26. juni 2014

Hetebølge.

I dag har vi hetebølge i Hellas. Det er opp til 40 grader i skyggen i Aten,og enkelte steder på Kreta. Her i sentrum av Hania ,har vi 38 grader. Dette regnes for farlig vær. Det er ikke lurt å være ute hvis man ikke absolutt MÅ. Og husk å drikke mye vann,og spise noe salt.I Aten har de alle kommunens offentlige rom med air condition åpen for publikum.Dette er fordi mange bor i utrolig varme leiligheter uten air condition og har kanskje hjerte eller pusteproblemer.  Jeg skulle ned å bade å ta med meg kameraet for å ta bilde av livet ved trappa,men nei,det blir FOR varmt!! Sorry,men det bildet kommer en annen dag da vet du. Skal ha norsk time med Kostas nå, vi kan ikke sitte ute i dag!
Dere som kommer som turister til en øy som Kreta midt på sommeren,bør uansett huske på ett par ting. Ikke gå ut på tur midt på dagen i den verste solsteken hvis du ikke må. Ta en går,sykkel eller bytur om morgenen eller helst etter seks. Det er jo en grunn til at de vanlige butikkene er stengt mellom 14.00 og 18.00. Unntatt turistbutikkene som aldri stenger. Vi andre holder oss hjemme eller på stranda i skyggen fortrinnsvis til senere på dagen. Hvis du har lagt merke til det, så er det vanlig at grekere kommer på stranda med pikk og pakk, kaffe,frukt og familie ,etter seks. da har som oftest turistene gått hjem. Vi som lever her,holder oss i skyggen,og unngår å bevege oss i sola så mye som mulig,mellom tre og seks.
De fleste legger seg litt etter maten,og hele familien sover. Derfor er også ungene med ut ofte,de har sovet noen timer,og gjerne ikke våknet før fem-seks.
Blomstene trenger mye vann om dagen,


Jeg har hibiskus i alle farger,


Vakre blomster som blomstrer hele året.
Nok om det, Noen bilder fra hagen,og fra besøket av yngste datter Tonia som bor i Norge for tida,og våre venner fra Risør. De reiser hjem i dag,og i går kveld gikk vi en tur med dem. Hyggelig for de yngre å treffes. Vi gikk en tur i båthavna,og besøkte Gro etterpå. Det var veldig hyggelig!!
Mange flotte damer i havna i går!!

Svampfiskere fra Kalimnos.

Ett av byens hotteste steder Baraki, ligger rett bak Neoria.
Vi hygget oss i den lyse leiligheten til Gro.
Jeg er klar for byvandring igjen i morgen,så får vi se om noen dukker opp. De siste to ukene kom det ingen. men sånn er det,det gjør ingenting det vet du.