Translate

Translate

Translate

torsdag 24. april 2014

Smånytt og Kretakonsulenten Ellen.

Ja, da har Jorgos kjørt Michelle vår mellomste datter til båten,og så er det bare Tonia igjen. Hun flyr til Oslo på lørdag. Det blir stille,men sånn er livet,noen kommer noen går.De fleste har reist nå,og det er bare noen få turister og studenter igjen. Her begynner ikke skolen før på mandag. Igår hadde Jorgos navnedag. Du har kanskje hørt om Georg og dragen? han levde på 300 tallet,og var født i Armenia. han ble ridder i den romerske hær,og siden drept på grunn av sin kristne tro. Når 23.april faller i påskedagene ,flyttes den ,så min kjære vet aldri rikig når han har navnedag. men detfinner han ut med en gang han går ut på gata,og alle ønsker ham: Hronia polla(gratulere med dagen)!!!!Vi hadde bare en liten samling av familien i gården, noe større liker han ikke.
Agios Georgios
Litt stillere er det her i byen,men jeg ser at det også er kommet cruiseskip og mange turister. vi har et spesielt besøk om dagen,faktisk veldig spesielt. Det har kommet en båt med 16 kinesiske brudepar som planlegger å gifte seg oppe på Aptera, som jeg skrev om den 16.4. De har med seg 56 gjester også. De fløy til Aten,og kom med båt hit. Dette blir arrangert av noe som heter Roseweddings,og er et samarbeide mellom Kina og Hellas. de håper på flere kinesiske turister etterhvert. Jeg syklet rett forbi dem i gamlebyen idag mens de holdt på å fotograferes. Håper ikke jeg ødla bildene da!
Roseweddings for første gang i Hania.
En av dem som har reist,er Ellen. Hun bor i Oslo, men hun og mannen Knud har et hus i Hania. Her nyter de late dager om sommeren,høsten og til påske.
Koselig hjørne i kjøkkenet deres.

Litt av stuen og trappen til annen etasje.

Fint moderne kjøkken.

Kjøkkenkroken.

Søte detaljer.Soverom i annen etasje.

Flott utsikt fra takterrassen.

Takterrasse kan være godt å ha.
Jeg hadde anledning til å treffe Ellen for en liten prat om hennes lille prosjekt Kretakonsulenten.Vi satte oss på kafe på vår kjære plass i Splantzia.
Ellen på kafe i Splantzia.
Vi tok oss hver vår te og fikk en hyggelig prat om livet i gamlebyen og Splantzia,og om Kretakonsulenten. Ellen tenker at hun kan hjelpe andre som vil kjøpe noe på Kreta generelt,enten man drømmer om noe nytt eller gammelt,og uansett hvor på Kreta.
Hun har en side,her kan du finne ut hva hun tilbyr,og hva du kan be om hjelp til.
http://www.kretakonsulent.com/
Drømmer du om å kjøpe et gammelt hus, men tørr ikke sette igang med oppusning? Her kan du be om hjelp.Ellen finner entrepeniører,arbeidere, advokater og alt annet du kan trenge. Det er jo ikke så lett å få dette til i et land med så rart og ukjent språk og veldig mye byråkrati. Kanskje du fikk noe å tenke på?

Været er litt merkelig om dagen.Det kom litt mer snø på fjellene på langfredag, men så hadde vi Afrikavind i tre dager,og idag er været normalt igjen. Ja,ja vi nærmer oss mai, ha det bra ,vi snakkes.
Vi har hvite fjell enda.