Translate

Translate

Translate

lørdag 26. april 2014

Siste nytt fra Hania.

Du lurer vel på hva jeg mener med siste nytt?Jo, nå skal du høre. Jeg vil gi deg nyhetene slik de lokale tv kanalene våre og lokal avisa "Ta Haniotika Nea" gir dem til oss i dag.
Fra massebryllupet på Aptera. Nea Tv

Først ,du husker kanskje  at jeg nevnte de 16 parene fra Kina som skulle gifte seg oppe på Aptera i ett massebryllup? Her er bilder fra Nea Tv og fra en lokal fotograf. Dette skjer som ett forsøk på å få kinesernes interresse for Hellas som feriemål. Artig ser det ut, men jeg ville nå aldri valgt den type bryllup da!
Spennende brudebilder av kinesk ungdom.

Flyktningene fra Syria, venter fremdeles på papirer så de kan forlate hotellet de bor på i Nea Hora. mens de venter kjeder barna seg ganske mye,og noen flyktninger som har slått seg til på Kreta og dannet sin egen forening Forum for innvandrere på Kreta, tenkte de kunne hjelpe litt. Bortsett fra den hjelpen de daglig kommer med i form av oversettelse og tolking,mat og klær. de laget en dag med lek og tegning for de minste. her ser du noen blider fra en ellers dyster hverdag og kanskje ikke så lys fremtid.
lek på stranda i Nea Hora,

og på hotellet.
Vi følger med på katastroferingen av de syriske kjemiske våpenene i Middelhavet. Siste nytt er at det visstnok skal skje i de første 14 dagene av mai,vest eller sør/vest for Kreta.
Mulig rute.
Alt er usikkert,og folk,særlig de som har greie på sånnt som proffesorer i kjemi, er redde for hva som vil skje hvis ikke alt går som det skal i dette eksperimentet. Som enda en reaskjon blir det imorgen ny aksjon . denne gangen fra Sfakia, og i båter derifra. De skal kjøre to busser fra alle byer på Kreta, og bruke fergen Daskologianni som går Sfakia-Agia Roumeli og mange andre mindre båter. Rapport følger.
Nytt fra turismen, mange Skandinaviske turister ventes,flere enn ifjor!! Apollo ga medaljer til 20 hotell i Hania i går. Dette som en påskjønnelse for bra service,bra lokaler og høy renslighet. Dette er jo positivt fra Apollo.
Apollo deler ut priser for gode hotell.
Ellers er det jo både kommune,fylkes og Europa valg snart og byen er full av håpefulle kandidater til borgemester stillingen,med deres lister,og det diskuteres og fotograferes alle steder i byen om dagen. Spennendeå se hva som skjer...
Samaria ravinen er dessuten åpnet for sommer sesongen. Skal du gå den i år eller?
På hjemmefronten reiste døtrene hver til sitt, og vi gamle med våre dyr er igjen i vår vakre gård.
Vi snakkes da.
Vakre Boboka.


Jack på tur.

Sovende løve.

Suzy koser seg blant blomstene.