Translate

Translate

Translate

tirsdag 8. april 2014

Påskegjestene har kommet.

Nå har de første gjestene,familie og venner kommet. Så koselig å få besøk fra gamle landet vet du! Det er storesøster Gro med venninne Hege fra Risør,og fetter Bjørn med sin Lisbeth fra Drammen. Nå har jeg fått nye norske blader, en fin bok, brunost og påskemarsipan, heldige jeg! Nå kan du tro vi koser oss alle mann.Riktignok regnet det deler av søndagen, i går og tidlig idag. I dag så tittet sola fram, og varmet norske vinterbleke kropper som hadde begynt å synes at det ble litt vel vått.
Hyggelig med sjeldent besøk av Bjørn og Lisbeth.
Jorgos viser bilder av min mor ,Bjørns tante Julie.
Bjørn og Lisbeth kom inn til byen med bussen og kom innom til oss. De ser etter hus her som så mange andre, så de har vært litt rundt å sett på flere. De har ingen penger i dette øyeblikket, så de tar det med ro og kikker.
Vi tuslet ned til Gro, hvor Hege og Gro ventet på oss.
Hege utenfor i sola.

Hege bor hos Gro disse to ukene de skal være her. Hun var her en tur i juni også, og likte å bo hos Gro.
Gro og Hege med min elev Kostas i juni.
De bor jo begge i Risør,og kjørte innover til Oslo sammen og overnattet i leiligheten vår på Røa før de kom.
I denne boligen har Gro leilighet.

Nederste leilighet til høyre.
 Jeg har skrevet om Gros leilighet som ligger nederst i Splantzia, rett bak Neoria. Hun var ute og vasket over bordet da vi kom.
Her kan dere se hvor fint hun har det i sin enkle lille leiligheten. Den ligger i ett bygg med gamle arbeiderboliger, som i dag er private leiligheter.
Gros stue.

Soverom.

Kjøkken,

og bad.

Det ble bygget på 60 tallet, og var byens første arbeiderboligblokk. Den er bygget i hele tre etasjer,rundt en gård. Her er det tørkeplass og planter. Folk her prater med hverandre og drikker kaffe hos hverandre. Det er en veldig hyggelig plass, og nå som Gro har lært seg litt gresk, kommuniserer hun bedre med dem. Det er alle aldre her, og mange barn.Fint sted å vokse opp. Det er jo små leiligheter , men mye uteplass.
Legg til bildetekst
Gro har et bord utenfor.

Vi koste oss litt i sola utenfor leiligheten hennes, drakk kaffe, og pratet.

Vi koser oss utenfor hos Gro.
Etterpå gikk Gro, Bjørn, Lisbeth og jeg en tur ut til fyret. Hege har litt problemer med å gå, og hadde allerede vært der utover, så hun ble hjemme og vasket opp kaffekoppene.
Gro på vei til fyret.

Snøen er nesten borte nå.

Bjørn i farta.

Kusine og fetter ved fyret,
Og alle var enige om at det hadde vært en hyggelig dag....
I morgen kommer Tonia fra Oslo, og på fredag Michelle fra Aten, gleder meg.