Elafonissi- Paliohora

Her begynner E4.
Jeg lovet at jeg skulle skrive om turen fra Elafonissi til Paliohora og det gjør jeg gjerne. Jeg elsker denne stranda og turen langs kysten, enten bare til sedartreskogen, eller hele veien til Kounduras hvor stien ender opp.Som før sagt utenfor sesongen er tiden for disse vakre stedene hvis man kan. Altså, vi begynner å gå i venstre ende av stranda og finner E4 skilter.Dette er også veien mot den knøttlille brygga hvor båtene til Paliohora går fra. Du forsetter stien videre, følg tida skiltene!!

E4 gjennom sedarlunden.

Vi legger Elafonissi bak oss.

Stien går langs kysten og klatrer opp.


Elafonissi i det fjerne.

Øya med fyret, blåser som vanlig friskt.
Etter den fine lille lunden og de fine små buktene med fantastisk klart vann, og ingen parasoller, går veien hele veien langs etter kysten. Dette er en lett vei å gå ,ingen store vanskeligheter, pass bare på å følge skiltene!! Det jo noen timer, og anbefales ikke i høysesongen midt på dagen, da det er dårlig med skygge underveis.Du ser Elafonissi lenger og lenger vekk, og kommer fram til en fin liten kirke. her er det passelig med en fin pause.
Benker ,skygge og super utsikt. Det flotteste med å ta seg fram langs disse stiene, er at du finner de flotteste strender uten en solstol eller turister.
Stien svinger seg bortover.

Kirkeklokke med fin utsikt .

Helt på slutten av denne turen, eller rett etter Krios stranda ,den siste av strendene etter Paliohora, ligger oldtids Viena. her var det bebygget i romersk tid, og det stod et tempel her. Restene ligger rundt omkring på stranda og i vannet. Her sies det at de ofret vin til gudene før de a ut på reiser over havet. Senere steg vannet, og det ble en naturlig havn her.
Rester etter antikkens by.

Viena sett ovenfra.

Gamle rester etter et tempel på Viena stranda.
Etter denne bukta, er det alstå ikke lange stykke over heia og ned til Krios.
Siste stykke ned til Krios.
Jeg liker denne stranda helt bortest best av strendene her.  Her ifra blir vi alltid hentet med buss, men noen går helt fram til Paliohora.
Viena.
Grammenos.

Grammenos.

Det ligger en annen veldig kjent strand med sedartrær, Grammenos litt nærmere Paliohora. Fint her også, en bukt med flere strender og fine sedertrær.Husk at på denne kysten blåser det utrolig mye og ofte, så bli ikke forbauset om det blåser for mye.
Bystanda i Paliohora.Full måne over det Libyske hav.

Huler på veien langs stranda.

Fra strandpromenaden.

Sist vi var i Paliohora i september, gikk jeg en tur utover fra bystranda. Her ligger strender og små skogholt bortover. Gikk forbi en nudist strand, med bare tyskere. Litt bortenfor stod det ett skilt ved en liten strand kafe: KEEP THIS CAFE CLEAN, NO NUDISM HERE!!!.
Kan jo forstå dem da.....
Mange grekere ligger i telt her, under trærne.
Inne i selve byen er det mange rom til leie, man  finner lett noe å leie, små og store hotell, og alle slags spise steder. Det er strender på begge sider av byen, og den har en liten strandpromenade. Byen forandrer seg totalt ved kveldstid.Stoler og bord kommer ut i veien og fylles opp av folk. Det finnes to campinger her, Grammenos og Paliohora Camping. Mine døtre elsker å reise hit å campe med venner om sommeren. Generelt er byen en favoritt blant Haniafolk.
Vi ble anbefalt tavernaen i Anidri så vi kjørte dit. Her har noen gjort den gamle skolen om til taverna. Heter bare To Sholio,skolen. God mat, fint miljø og litt utsikt!!
Fra den gamle skolen i Anidri.

Utsikt fra tavernaen.
Stranda Gialiskari ligger på den andre siden av byen regnes av mange som den fineste. Hit går det en grusvei, jeg har ikke vært der, men vet at mange sverger til denne stranda.
Fra Paliohora kan du ta båt ti Elafonissi, Sougia,og videre der ifra til Agia Roumeli ,Loutro og Sfakia.Eller til Gavdos, øya der sør i havet.
Du kan også gå videre på E4 langs kysten.
Kart over regionen.  www.kreeta.info 

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter