Translate

Translate

Translate

onsdag 19. februar 2014

Den gjemte Rouga plassen i Splantzia.


En godt gjemt liten plass.
Visste du hvor mange fine små gater smug og plasser gamlebyen i Hania gjemmer på? En av de fineste og roligste ligger parallelt med Dalijannigata som jeg skrev om den 20.januar.
Flotte boliger.

Frokost rommet  er en åpen ruin.
Vi svinger inn på plassen.

Dessverre er tagging et fenomen som ikke ser ut til å bli borte.


Her har mennesker levd i 500 år og i dag er dette godt gjemte vedlikeholdte stykke av Hania en vakker på minnelese om tidligere tider og mennesker.
Her holder døveforbundet til.


Gammelt hus bygget over gata.
Jeg kjente en gang en norsk dame med sine to barn som bodde her på denne plassen. Hun var ikke særlig organisert, hadde forelsket seg en dagdrømmer , reist fra jobb og hus i Oslo, og slått seg til her. Det gikk dessverre ikke særlig bra.Vi hjalp til så godt vi kunne ,men hun eide ikke penger, barna strevde på gresk skole, og selv jobbet hun ikke. Tilslutt reiste hun hjem da forholdet ikke holdt. Synd for barna å bli trukket opp med røttene to ganger. Vanskelig nok å skulle tilbake til norsk skole igjen etter tre års pause. Jeg har sett mye sånt opp igjennom årene ,lite gjennomtenkte flyttinger med eller uten barn.Det trengs tålmodighet for å holde ut og lære seg språk og kultur.Og en økonomi som gjør at en kan leve.Har man ikke tenkt nøye igjennom det,og kaster seg hodestups inn i noe, kan det fort gå galt.
Nok et pensjonat.

Liten side gate

Her kommer vi ut i Daskalojanni gata.

Forsegjordt og pent.
Miden Agan.
Her ligger den kjente restauranten The Well Of The Turk, som en engelsk dame driver, hun har drevet den i mange år. Her serveres det utsøkt mat fra forskjellige kulturer og det er flott å sitte her ute på denne lille plassen med et glass vin.
The Well Of The Turk.
Tvers overfor har vin butikken Miden  Agan nederst i Daskalojannis ,åpnet en vin restaurant med samme navn. Ved siden av restauranten ligger en liten gammel kirke som ble pusset opp for få år siden.
Den lille kirken.