Kamares på vestsiden av kirken.


Et fin oase i Splantzia.

Veien på vestsiden av kirken.


Her bak kirken er det stille og rolig om dagen. Regnet stoppet, men sola er gjemt bak skyene.Greie dager å rusle rundt i nabolaget og fotografere. Jeg tenker det er på tide å kikke litt på østsiden av kirken. Vi svinger rundt hjørnet av kirken, og tusler forbi et par hus med hager før vi kommer til Kamares.


Kamares
 Kamares betyr buene, og dette var del av klosteret som lå her i forbindelse med kirken fra 1300tallet.Du kan lese om kirken i innlegget fra 23.oktober og i andre innlegg fra Splantzia.På denne siden var det en klosterhage og bygninger som var bygget i tilknytning til kirken hvor dominikanermunkene bodde.


Deler av klosteret ligger her ennå.
Et sitrontre vokser også her.
 I dag er det litt igjen av dette, og det er en fin åpen plass med noen oliventrær, ett sitrontre og rester av en akvedukt fra venetziansk tid. Denne er gravet fram i nyere tid. Da min mann Jorgos var barn her på 50 og 60 tallet, var det bare en åpen plass som ungene spilte fotball og lekte.Jorgos bodde litt lenger ned mot plassen.
Her bodde familien til Jorgos.
Han forteller om lange dager med fotball og lek hele sommeren, og en sinna mann på hjørnet som alltid klaget på ungenes balllek og jaget dem hjem. De var straks tilbake.Denne mannen og kona hans bor der ennå, og nå er det hundeeiere de kjefter på! De er jo gamle nå, men han hytter med neven og skjeller deg ut når du går forbi.Ja,ja, noen må jo være sure!
Akvadukten i midten.
Det er et yndet sted for ungdommer å henge å slenge om sommeren, her på muren under tak, kjølig og fredelig. Dessverre blir det tagget veldig her som alle andre steder i gamlebyen. Veldig synd, vi kan håpe det gir seg. En smart sjel tenkte at dette måtte være et ypperlig sted å åpne en taverna ,leide ett hus her og  startet opp i forfjor. Han har kalt tavernaen Idragogio, akvadukten, og holder åpent hele året.
Tavernen i dag.
Dette er et flott sted å sitte ute å spise i sommerhalvåret.Du sitter under oliventrær fra klostertiden, men buede vegger rundt, en akvadukt i midten, og spiser herlige mezer småretter.Her har de bare sånn mat, og alltid fult opp med Haniafolk. Det er jo et sted jeg liker å ta med folk når de er på besøk i byen, så anderledes og nære hjemmet mitt, perfekt!!God mat har de også. De reklamerer ikke, og har ingen skilt dit, men flyter på at folk kommer igjen og tar venner med! De holder åpent bare etter åtte, og rydder vekk stoler og bord hver kveld så plassen er åpen. Her spilles det ikke høy musikk, og nabolaget er ikke plaget.
Vi liker å ta med familie og venner hit.

 Nå er det ingen her, de unge er på skole eller jobb, og tavernaen er åpen bare inne om kvelden. En perle midt i byen, en rolig plett i Splantzia vel verdt et besøk!!
En deilig sommerkveld med venner og familie.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober