På tur

 Som vanlig går jeg tur hver kveld, enten med begge hundene ( som oftest), bare med Leo ( av og til) og noen ganger alene. Hvis jeg har vært i byen til sent, går Jorgos tur med dem. Jeg tar dem med ned på stranda av og til, helt bortest der flyplassen begynner. Der er det nesten aldri noen på kveldene om sommeren og de kan bade og kose seg som de vil. Cookie liker ikke å svømme, men han går litt uti og siden han er så pass kort som han er, så blir han jo våt og avkjølt. Leo der i mot kan legge på svøm når jeg svømmer, hvis det ikke er bølger. Etterpå løper de langs stranda, så tar jeg dem i bånd hjem. 













Noen ganger liker jeg å ta Leo med langs stranda den andre veien, mot Gerani, men på sommeren må han gå i bånd, p.g.a. folk og trafikk. Her om dagen fikk vi en fin tur, til vi møtte to løshunder som kom løpende. Leo blir ikke aggressiv eller særlig redd, men vi kom oss fort av gårde og går ikke dit igjen på en stund. 




nå blomstrer de vakre strandliljene, amarilides kalles de her,









Den vanligste turen er oppe i olivenlundene over Maleme. Her møter vi verken biler, hunder, katter eller høner. Ja, i landsbyen er det mye katter og høner som går fritt og kan dukke opp midt i veien. Da løper jo en hver hund etter....

På denne tiden av året går vi på tur en gang mellom 19 og 21. Det blir jo tidligere mørkt og der oppe hvor vi går er det ikke belysning om kvelden, så jeg liker å være hjemme i landsbyen før det blir mørkt. Nå mørkner det rundt 20.30. På denne måten får jeg med meg solnedgangen nesten hver kveld og det er så koselig!! Jeg synes at jeg og hundene er veldig heldige som har denne muligheten. De blir urolige når klokka nærmer seg 19, de vil så gjerne ut å løpe!! 

Nå er det tiden da frukt og bær er modne, vi har mye bjørnebær langs veien, det er tørt vi år og en del har tørket inn, men mange steder er det modne bær.


De er små, men veldig søte, de havner rett i munnen min. Vi har også mange ville pæretrær og nå henger det modne søte små pærer fra grenene. Jeg plukker med meg pærer hjem, mmm.


 



Druer er det jo overalt, men jeg plukker ikke fra druerankene, men bare når det vokser langs veien. De er så søte og gode. Ikke alle druesortene er modne ennå.





Det er problemer med druehøsten i år siden det er tørke. Ikke godt å si hvor mye vin det blir. Over hele landsbyen og i nabolandsbyene vokser det fikentrær. Nå er trærne helt fulle av fiken og jeg plukker med med en her og der.

Avokado og granatepler er plantet og der henger de så vakre, men jeg plukker bare med meg hvis en avokado har falt ned i veien der jeg går. Ellers er det jo sitrusfrukttrær overalt, men de er ikke modne akkurat nå. 















Her er noen bilder fra i går kveld:


















Hvis noen vil bli med på tur utover høsten, så bare gi beskjed, jeg går allikevel og vil gjerne ha selskap, med eller uten hunder.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter

Rapport fra den siste tiden

Nyheter

August i byen.

Oppdateringer

Loutro

15.august i Sembronas

Nyheter fra byen

Nyheter

På tur til Theodorou