Kathara Deftera i Nea Hora

 


I dag på Kathara Deftera Καθαρά Δευτέρα,  har vi hatt en nydelig dag, helt perfekt for drageflyvning og piknik i det grønne eller på stranden. "Hele landet" har vært ute i dag, enten med familie og venner for å spise de tradisjonelle matvarene, fly dager eller spise på taverna. Dette er tradisjonene på denne mandagen som innleder fasten og kommer etter siste søndag i Apokries Απόκριες som de siste ukene før fasten kalles. 

Vi var en tur i Nea Hora Νέα Χώρα i dag og spise sjømat sammen med Michelle, hennes mann Jorgos og lille Alex. Det var jo også min 67. bursdag, ja tenk nå er jeg 67!! Vi hadde bestilt bord på restauranten The Five Restaurant på strandpromenaden og det var et supert sted. Vi bestilte blåskjell, reker og blekksprut og salater og annet tilbehør og det smakte kjempegodt. 















Det var full rulle i Nea Hora, på stranda med folk som prøvde å fly drager, som tuslet på tur eller spiste på taverna. Hunder på tur, små barn og syklister og været var akkurat passe, litt vind, men ikke for mye.

















Michelle hadde gaver med fra alle barna+ Jorgosene og så hadde hun hatt med kake med lys!! Jeg ble overrasket, det hadde jeg ikke ventet! Så hyggelig å bli gjort litt stas på. Nå er jeg altså offisielt alderspensjonist!! Ja, ja, tiden går og man blir ikke yngre med alderen.


Tusen takk for alle varme hilsninger på Facebook, jammen var det mange som gratulerte meg med dagen.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Nyheter

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.