Nyheter

 

Kjersti og Frank på tur,

Siste del av valget var på søndag og ikke overraskende blir den samme statsministeren sittende Kiriakos Mitsotakis Κυριάκος Μητσοτάκης  . Hans parti Nea Dimoktratia Νεα Δημοκρατία , vant overlegent. Den store overraskelsen kom da setene i nasjonalforsamlingen Vouli Βουλή ble talt opp. Dessverre er det et høyre-ekstremisktisk parti Spartiates Σπαρτιάτες som fikk 12 seter i Vouli.



De er selvfølgelig i mot innvandring, homofile, og for ren rase. Her i byen  skal det være en slags pride-demonstrasjon på torsdag, organisert av et forbund for homoseksuelle og transpersoner. I den forbindelse går de ut med en mot-demonstrasjon noen timer før. De skal redde landet fra disse farlige kreftene som ødelegger den greske familien. Det blir nok mye politi og uroligheter regner jeg med.

Nå som de er kommet inn i politikken, trer de åpent fram. Sist Hellas hadde et høyre ekstremistisk parti i Vouli, ble jo mange av partimedlemmene og lederen fengslet og partiet regnet som et voldelig parti og nektet å delta i valg. De samme personene er nå i andre partier. Skummelt synes jeg. Regjeringens politikk var jo å begrense innvandringen og nå kan de fortsette med det. Vi får nok flere båtulykker med innvandrere som kunne vært unngått tror jeg.

Jeg leser om turismen i Hellas i sommer. Det er ikke så rart at turismen lider når prisene har gått så voldsomt opp både på billetter( fly og båt), overnattinger og mat/drikke. På Mykonos Μύκονος klager de over at de har et belegg på 50 % i år. Ikke rart, så ekstremt høye priser som de har på den øya. Det var vel på tide at de fikk et lite spark, spørs om de forstår og setter ned prisene. De har hatt mange politianmeldelser på altfor høye priser på mat og drikke faktisk!


Grekere vil kvie seg for å dra til øyene i sommer, prisstigningen er jo høy i forhold til folks inntekter. Det viser seg allerede nå, her i byen klager de over at turistene ikke bruker penger! Ikke så rart det da, når det er så dyrt. Vi snakker turiststeder, havna osv. Det åpnes stadig flere iskremutsalg i havna. Da kan folk gå rundt å slikke på en is mens de tar en tur rundt havna. De fine restaurantene lider. Det er lavere tall på Kreta også, men det kan jo ta seg opp utover i juli og august.




På mandag hadde jeg med meg Kjersti og Frank fra Sarpsborg. Første gangen de var med meg på tur og det var veldig hyggelig må jeg si. De hadde gått i området før, men da på bilveier. Cookie var med og oppførte seg eksemplarisk! Lille Leo ble igjen hjemme hos Jorgos, han må ligge i trening, skal han henge med på lengre turer. Vi gikk opp til nabolandsbyen Xamoudohori Ξαμουδοχώρι og derfra gjennom olivenlunder og områder med appelsin og sitrontrær. Vi pratet om blomster og trær og livet på Kreta. Her er noen bilder fra den fine kveldsturen vår: 

tid til en liten kaffepause,

Cookie koste seg,








avokadotre,





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Påsken 2024

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Imbros ravinen

Spilia

Det greske alfabetet.