Siste nytt

 

Fra Attika Αττική

Det er kaldt her nå, temperaturen ligger på rundt 7 grader her i byen. I går hadde vi 6 grader midt på dagen. Naturligvis er ikke det særlig kaldt for en nordboer, men her på Kreta, regnes det som kaldt. Jeg tenker litt på det med utstyr. Nordmenn særlig må jo ha klær til alle værtyper, barn må være utstyrt med ski, sykler, skøyter kanskje og ha klær som passer. Sommerklær, badetøy, vinterklær, skiklær osv. Her er det jo ikke sånn. Det trengs egentlig ikke så varme klær, men vindtette klær er lurt. Så når det blir såpass kaldt som det er nå, med kuldegrader i høyden her på øya, har ikke folk flest de varme klærne som behøves for å holde kulden ute. Det er jo så få dager i året allikevel. Det føles jo kaldere enn temperaturen sier når det blåser nordavind i tillegg. Dessuten sliter man med å holde varmen inne i disse dager.
Her er de laveste temperaturene i Hellas i dag:


Det regnet søndag, mandag og tirsdag, i dag er det grått her, men foreløpig oppholdsvær. All nedbøren falt som snø. Avisen er full av snøbilder fra Askifou Ασκύφου, Therisso Θέρισσο, Omalos Ομαλός, Anogeia Ανόγεια og Lassithi-platået Λασίθι og hele Hellas er nedsnødd. 


bilder fra Omalos,




Attika,

bilder fra Askifou 

de bruker en paraply for å male snødybden


I flyktningeleirene er det fullt kaos og dessverre var det et forlis med flere døde barn utenfor Lesvos Λέσβος på mandag. Ikke rart at de døde, når man ser på restene av gummibåten de kom med.

 Uværet er på vei bort, men de kalde luftstrømmene fortsetter utover i uken. Det åpnes opp for uteliggere og hjemløse utenom det som allerede finnes av hospitser. Kommunene bruker store saler og rom som hjemløse eller de som ikke får varmet opp husene sine, kan oppholde seg mens det er så kaldt. 

Vi leser om jordskjelvet i Tyrkia og Syria. Vi følger med når barn blir reddet ut av ruinene, når et barn blir født og reddet og når greske redningsfolk redder ut sønnen til en tyrkisk redningsmann som reddet mange i et stort jordskjelv i Hellas.

sønnen reddes ut, bilde av faren som hjalp til i Hellas,

greske brannmenn i Tyrkia,

 Man må jo finne de lyse sidene, katastrofen er så stor, så ufattelig stor. Hellas har sendt to delegasjoner med leger, Røde Kors og brannmenn til Tyrkia og klær, tepper og mat samles inn over hele landet, også her i byen. 



Kommentarer

  1. Det er forferdelig å sjå bilete frå Tyrkia. Syria ser vi ikkje bileter frå. Situasjonen for alle mennesker på gata må være uutholdelig. Ser at dei grev i ruinene med berre hender.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.