En desemberdag i byen.

 I dag er det Nikolas dagen. Den feires i mange europeiske land. På Kreta er det helligdag i Agios Nikolaos Άγιος Νικόλαος byen på Øst-Kreta. Her i nabolaget var det messe i Agios Nikolaos  kirken her i Splantzia Σπλάντζια. Folk kom fra hele byen for å kysse ikonet av den hellige Nikolaos og få velsignelse av presten. Kirken var åpen hele dagen og folk kom og gikk.

i Hellas regnes han som sjøfarernes skytshelgen,


Fra november til januar er det mange store helgendager og andre merkedager, og kirkeklokkene kimer daglig klokken 07 om morgenen. Ganske irriterende her i Splantzia, hvor vi hører klokkeklang fra fire kirker!! DING DONG DING DONG. men det er ikke noe vits i å irritere seg egentlig. 










Jeg tok med lille Choco, som vokser seg stor og sterk og går lengre og lengre turer uten at jeg behøver å bære ham. Her er noen inntrykk fra dagens tur:











































Vi har fint vær om dagen, varmt og fint midt på dagen, helt oppe i tjue grader. Om ettermiddagen og kvelden er det mye luftfuktighet og det kjennes kaldere enn det er i virkeligheten. Vi klager ikke på været. Sjøen er fin og det er friskt og godt å bade. Jeg har fått meg et bad både i Maleme og i Koum Kapi. Her er Choco som koser seg på stranda i Maleme.


Siste nytt om transplantasjonene er at en ti-åring fikk den ene hornhinnen og alle håper at det går bra og at øyet godtar den nye hornhinnen. Jenta har hatt problemer med det ene øyet siden hun var to år og har vært operert flere ganger. La oss håpe.....

Det blir tenning av juletreet i havna på fredag den 9. klokka 19.30. Ellers vil det være tenning av juletre i mange landsbyer rundt Hania, fra neste søndag. Det blir juleverksted og underholdning for barn både her i byen og i landsbyene.

Jeg prøver å skrive blogg med en valp på fanget:


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober