Småprat

 


Kreta ligger under et grått skydekke, gråvær på sjette dagen. Det kan alle bli lei av og vi er jo ikke så vant til det her. Lokalbefolkningen lengter etter sol, og turistene vandrer rundt i shorts, sandaler og jakke, eller den langbuksen de reiste i. Kjedelig vær, men det går over......  Vi trenger regn, vi trenger høstvær. Kreta er en jordbruksøy, ikke bare turistøy slik den ofte blir framstilt. Men så mye regn som falt over deler av øya på lørdag, trenger vi ikke!! Agia Pelargia Αγία Πελαργία og Sitia Σητεία slikker sine sår og rydder opp etter kaoset på lørdag. Selv om det å bli kvitt gjørme ikke er så lett og ødelagte biler og flomskadde hus, butikker og kafeer ikke kan erstattes med en gang. Visste du forresten at ordet katasrofe er gresk? Katstrofiii, καταστροφή Trist......



Det har vært mye vind og fergene har ligget fast og ventet på mindre vind og en sikker overfart, men det er vi vant til på de greske øyene vet du. Væromslag er vi vant til på denne tiden av året, det er ikke alltid sol her nei. Her er bilder fra helgen i Maleme:





 Innekos med katter, bok og te mens det regnet ute. 

Snø liker å sitte på fanget i Uglehuset,

Mons koser seg på fanget mitt i dag,

guttene koser seg i Uglehuset,

alltid noen som vil ligge på fanget,






























Vi har en utekatt, en villkatt som vi mater. Hun har to søte små og vi laget et kattehus til dem av et lite bord og en voksduk. De koser seg der inne, mens innekattungene ser på.







Jeg tenker selvfølgelig på flyktningene som fremdeles kommer i dårlige båter og drukner i bølgene, og de som lever under kritiske forhold i flyktningleirene her. De kommer ikke videre inn i Europa. Tragisk, og de blir jo glemt nå som det er krig i Europa og andre flyktninger har fått oppmerksomheten rettet mot seg. Jeg er ikke rik eller politiker, jeg kan ikke gjøre mye for dem, men jeg kan støtte Dråpen i havet som står på for alle moderne flyktninger og trenger støtte hele tiden.


https://www.drapenihavet.no/

Oliventrærne står fulle av oliven og innhøstningen er så vidt i gang. Det ser bra ut i år. Det begynner å bli grønt under trærne nå som regnet har kommet. Jeg liker jo å gå tur som du vet, men ikke alle veier er like fine å gå på nå:







I går kom Ingunn innom hos meg. Vi kjenner hverandre fra byvandringer for noen år siden. Hun er her på ferie og gjør det beste ut av situasjonen. Hun har vært på sørkysten og der var det bedre vær enn her. Vi tok en tur ned i Koum Kapi, Κούμ Καπί og spiste litt småretter på Astatos Gios Άστατος Γιος og koste oss inne mens det blåste friskt ute.




Vi skal på tur i Maleme på søndag. Hvis noen vil være med, så gi beskjed.

Nå begynner de som skal overvintre her å komme nedover. Du skulle jo tro at øya stengte nå snart, men nei, her holder vi åpent. Særlig i byene da. Du finner åpne hotell, rom og leiligheter til leie og koselige innendørs restauranter, tavernaer og kafeer. Selv om de mange suvenirbutikkene stenger, så er jo alt annet åpent hele året, vi er jo faktisk en del som lever her på øya vet du!!

På lørdag skal jeg altså ut å løpe 5 km, eller gå raskt da. Katerina  har reist til Belgia for å besøke moren sin, så jeg må dra alene denne gangen. Løpet ble jo utsatt fra forrige lørdag da det øste ned.

Vi snakkes snart, ha en fortsatt god dag der du er.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober