Sommerhelg i byen

 


God ny uke til alle mine lesere. Καλή εβδομάδα. Jeg sitter i gården i Uglehuset i Maleme, tilbake etter en helg i byen. I dag har pappa Fredrik kommet og hele den lille familien er endelig samlet. Guttene har lengtet etter pappa og han etter dem selvfølgelig. Denne siste helgen sammen i byen, gikk vi på tur i gamlebyen og havna lørdag kveld og på søndag dro vi på båttur og var ute og spiste med Tonia om kvelden. Tonia dro til Norge i dag med samme fly som Fredrik kom med, vaktskifte. Det lille huset vårt i byen og de tre kattene gleder seg over at noen bor der. Lørdag fikk vi besøk av min tidligere elev Sofia, som gjerne ville treffe barnebarna og snakke norsk!

Sofia og Daniel,

Her er noen bilder fra lørdag kveld, da vi gikk en tur i byen, guttene fikk seg noen kjempeis med lørdagsgodt fra Teddys nederst i Halidon, dyrt med supergodt i følge de yngste. Etterpå lekte de med noen lysende blå greier man sender opp i luften utenfor Domkirken. 






teddys nederst i Halidon,

















Søndag var en varm og fin dag og vi tok oss en formiddagstur i havna. 












På ettermiddagen dro jeg og guttene ut med en av de mange glassbunnbåtene som ligger der og har turer hele dagen. Vi var med Alexandros fra 18.15- 19.15. Vi betalte 15 euro for voksne og 7.50 for barn, man kan melde seg på på nettet. Barnebarna hadde badebukser, dykkemasker og håndklær. Det skulle være et badestopp med mating av fisk underveis. Det var i alt 7 barn med i alle aldre, og flere voksne. 








Vi kjørte til Lazaretto utenfor Nea Hora, hvor vi stoppet. Både voksne og barn badet fra båten, enten fra badetrapp eller hoppet fra planken. Sebastian fikk låne en svømmevest siden han ikke svømmer så bra enda. En av de to ansatte, dykket og matet fiskene. Det var jo gøy å se, med klart morsomt for dem som svømte rundt. Den berømte glassbunden, var ikke noe spesielt på denne båten, men selve turen, opplegget og opplevelsen enkel, men vellykket.










Vi kjørte så tilbake til havna, mens den samme mannen fortalte byen og havnas historie, helt riktig. Det ble en rundtur i hele havna, før vi ble sluppet av. Jeg kan trygt anbefale en sånn tur, spesielt med barn. Andre turer varer tre timer og har to badestopp. Vi var enige om at en time holdt denne gangen. Guttene var lykkelige og opprømte på vei hjem.

Så kom Tonia hjem fra tur og ville ut og spise. Vi gikk på Glossitses i båthavna, hvor det var fullt av folk og mye venting på den siste søndagskvelden i juli.






Begge dagene ble det bading i Koum Kapi fra badetrappen hvor ungene elsker å bade. Det er rent vann og langgrunt der, ypperlig for dykking.

I dag er vi altså inne i august måned, den mest travle her på øya. Nå kommer de greske turistene og da blir det fort overfylt. Fortsatt god augustmåned til dere alle med varme tanker fra Kreta.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober