Nytt fra Kreta

 
Livet er ikke bare korona-viruset og dets problemer, det skjer faktisk andre ting her også. Som før sagt, så er sommeren her, men uten turister og med kjøligere enn vanlig. Vi hadde varmebølger i februar med 28 grader, og det var varmere i april enn i mai. 

Nede på stranda her i Maleme er det noen hoteller. To av dem er ikke klare for åpning, mens ett fikk de første gjestene i dag, og ett annet tydeligvis når som helst.

her åpnet de i dag,


klar for gjester,


ingen tegn til åpning,


Jorgos rapporterer fra Plantanias at bare noen få hoteller er åpne, og de sliter. Turistene vil heller flytte innover mot byen, siden alt er stengt i Platanias. Så lenge man må i karantene når man kommer hjem, så kommer det få turister. Britiske reiseselskap har avlyst turer til Kreta fram til 15. juni. Lokalavisen kan fortelle om en spørreundersøkelse som Apollo har gjort i Norge, der Kreta er på topp dom drømmereisemål. Vi får se hvem som kan få drømmen oppfylt denne sommeren. Men som før sagt, litt mye smitte her nå om dagen blant yngre mennesker og barn.

Jeg vet ikke om dere husker en historie med en kelner nede i havna her i byen som reddet en turist fra å kveles av noe som satte seg fast i halsen hans. Nå har han fått en pris for å ha vært livredder. Prisen heter 112 First Aid Ambassador Award.

Minoan Lines starter opp med ferjeforbindelse mellom Kreta( Iraklio), Kykladene og Pireus. Det blir tre avganger om uken.Hania startet opp med maraton for noen år siden, det var veldig populært, med både maraton, 10, 5 og 2.5 km ruter. I fjor ble det avlyst, og i april, men nå prøver de igjen 13. juni! Jeg prøvde å melde meg på 2.5 km, men det var fullt. Katerina skal løpe 10 km. Ikke så mange kan delta, og det blir start i intervaller, så ikke alle må stå oppå hverandre. HVIS det blir noe da, alltid den frykten at det blir avlyst igjen.


Arbeidet med å legge ledning i sjøen mellom Peloponnesos og Kreta er  ferdig, og når dette fungerer blir det et renere Kreta, uten oljekraftverk. Vi gleder oss over dette.


En annen stor nyhet for øya, er at den nye hovedveien på nordkysten blir bygget ut og forbedret. Det trengs en tryggere vei, en motorvei, det er for mange trafikkulykker her. Statsministeren var her og vise fram planene. Planene er godkjent av regjeringen og utgiftene blir dekket. Det skal til og med være flere tunneler. Når arbeidene starter og når de blir ferdige, kan vi bare gjette på. Dette er gode nyheter for øya!

Kommentarer

  1. Gode nyheter om forbedret infrastruktur, en ny trygg motorveg langs nordkysten er lenge etterlengtet og vil spare liv. Flere nettaviser siterer transportministeren på at vegarbeidene starter i 2022 og skal være sluttført i 2029. Det er en bragd av dagens regjering å få startet opp et slikt prosjekt. Det arbeides også godt med å fornye vannforsyningen i flere prefekturer, til gode for både turisme, fastboende og landbruk.

    SvarSlett
    Svar
    1. vi får håpe de kommer i gang som planlagt.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983