Covidnytt fra Hellas

 Vi får stadig nye regler og restriksjoner her i landet, som overalt. Nå er det lettelser på restriksjonene. Gjeldende fra og med i morgen blir det lov å reise mellom kommunene, men fremdeles ikke ut av fylket. Det blir lov til å reise med bil med familien ut av byen for å gå på tur i helgene. Dette fordi det blir så fullt av folk nør byene på fine helger. Dessuten åpner butikkene for "click away" og "click in shop", fra mandag. Dette gjelder hele landet. Det er jo krise for folk flest å ikke få handlet ting man trenger. Ikke alle handler på nettet, og det tar lang tid før du får det du har bestilt. Små butikker sliter i disse tider hvor de åpner og stenger uten videre. Det kommer et nytt nummer for sms når man skal handle 13032, og gjelder i 3 timer. Fra før har vi jo hatt 13033 siden 7. november. Vi går ingen steder uten å ha sendt melding eller skrevet en lapp. Det finnes dog en liten mulighet for at smitteekspertene går i mot åpning på steder med mye smitte, som Hania, Aten, Tessaloniki osv. Vi får se, det diskuteres nå. 

 

Her er det ikke påske før 25. april- 2. mai, og det var håp om at kafeer og spisesteder kunne åpne før påske, men det ser ut til å ikke bli før etter påske siden smittetallene er for høye sier de som bestemmer. Allikevel pusses det opp, vaskes og males rundt om kring i byen på kafeer og tavernaer. Hadde jo vært hyggelig med en te på kafe tenker jeg.

Det deles nå ut egentester for covid19 fra apotekene. Vi får en hver i uka hvis vi ønsker det.  Det er knyttet stor spenning til dette prosjektet, hvis folk følger reglene og melder i fra om positive tester og da holder karantenen. Men det er jo et flott tilbud! Dessuten blir det massetestet hele tiden med rapid-test over hele landet. Tallene går veldig opp og ned, men det regnes at toppen snart er nådd på denne tredje bølgen. I dag var tallene 3080 nye tilfeller over hele landet og 87 på Kreta. 9 av dem her i Hania. Folk er lei og slitne av å ha portforbud, besøksforbud, stengte butikker, skoler, kafeer, kinoer, treningsstudioer, restauranter osv. Særlig de unge sliter med å måtte være inne etter 21. 

Skolene skal sannsynligvis åpnes gradvis fra midten av måneden.

På Kreta er det krise på sykehusene, universitetssykehuset i Iraklio har utbrudd av covid19 på alle avdelingene og det er full karantene og kjempestrengt. Her i byen er begge covid-avdelingene fulle og flere er døde av covid på Kreta den siste uken.

Iraklio er ute av den mørkerøde sonen, endelig etter veldig lang tid, og det er bare Hania by og Anogia som er mørkerøde i øyeblikket. Jeg kjenner meg utrygg, og reiser til Maleme med hundene i morgen.

Vi har hatt kaldt og surt vær, det snødde på fjellene igjen og det blåste kraftig, men nå er det deilig. Vi får noen fine dager framover. Sjøen er kald, men sola varmer når jeg kommer opp igjen.

Diskusjonen går om vaksinene og særlig om AstraZenca, men vaksineringen er ikke stoppet. Jeg gleder meg til neste og siste dose 6. mai.

Da ønsker jeg dere en god påske, selv om dere kanskje ikke er der dere hadde ønsket denne påsken. Vi ville jo hatt de første turistene her nå hvis verden var normal! Men når alt er stengt er det jo ikke så stas akkurat.


Kommentarer

 1. Go påske til deg, bra å få nyheter fra deg.

  SvarSlett
 2. Tak for nyheder og god tur til Maleme i morgen

  SvarSlett
 3. Takk for din rapport. Vi får håpe pandemien snart er over. Jeg ønsker en tur til Kreta i September.
  God påske.

  SvarSlett
 4. Takk for din rapport. Vi får håpe pandemien snart er over. Jeg ønsker en tur til Kreta i September.
  God påske.

  SvarSlett
 5. Takk for din rapport. Vi får håpe pandemien snart er over. Jeg ønsker en tur til Kreta i September.
  God påske.

  SvarSlett
 6. Godt å få høre fakta fra en «insider» - det er ikke noe rart at folk er slitne nå, da dere har hatt det mye strengere enn vi har hatt det over lang tid. Er så smått begynt å kikke på turer til høstferien og neste påske når de kommer ut. For min del er nok sommeren tapt, da jeg ikke tror vi vil få vaksinen i tide til det. Håper det går rette veien på Kreta også nå og resten av Hellas.

  SvarSlett
 7. God påske nå og når den kommer på Kreta.

  SvarSlett
 8. God påske nå og når den kommer på Kreta.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983