Første vårdager i byen.

 


Nå er vi inne i mars, vårens første måned på kalenderen. Her på Kreta, dufter det av vår overalt. Det dufter av sitrusblomster, sjasmin og fresiaer i byene og i landsbyene. Det er vanlig å ha fresia plantet i blomsterpottene, og de dukker opp i februar og mars. De dufter og er vakre å se på. Min nye sjasmin blomstrer og hele gården dufter. Men vi har hatt sure dager nå i mars, det blåser nordavind og regner en god del. Mars er uansett en måned med store forskjeller i været. Mandeltrærne blomstrer men de dufter ikke, er bare så vakre de få ukene de blomstrer.

mandelblomster,

Karantenen ligger over oss som en mørk sky, og vi går forbi stengte kafeer og savner å sitte i sola og prate med venner og drikke noe. Vi trenger karnevalet som er avlyst. I morgen er det tsiknopemti Τσικνοπέμπτη, da pleier alle kafeer å grille ute i gata, det skal lukte grillet kjøtt i følge tradisjonen, måneden før fasten er snart over, og da gjelder det å spise kjøtt. I fjor deltok vi i gatefest siste helgen i apokries, απόκριες som det heter, så ble alt stengt ned. Vi "feirer" ett års karantener og Lock Down og denne Covid-19. På Kreta er det 100 innlagt på sykehusene på øya, med Covid-19. 

Vaksineringen er i gang, men vi venter en tredje smittebølge. Tallene går opp og ned, og flere deler av landet er helt nedstengt, som Aten og Iraklio. Sistnevnte hadde 40 nye tilfeller i går. Slitsomt for dem som lever der, ensomt og kjedelig. Vi hadde over 2000 nye smittetilfeller i forgårs! Lassithi er utenfor rød sone nå. 

Her hjemmet lever i et hus med hunder og katter og kjedelig blir det jo ikke da.Lille Mons blir langsomt vant til hundene, og Dexter har blitt mindre "bjeffete" ,bråkete med kattene.

Gamle Jack bryr seg ikke om alt bråket, men sover og slapper av mye. Av og til leker han med Dexter og på turene er han aktivt med.

Her ser dere bilder fra dagens tur til fyret. Vi kom ikke helt ut på grunn av bølger som kom skyllende over moloen: 
 

Kommentarer

 1. Dejlige billeder som sædvanligt! Håber denne corana snart forsvinder, så livet kan vende tilbage til normale tilstande!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, ja det håper vi alle.

   Slett
  2. Henger meg på her, og håper det samme angående Koronaen. Det går tregt med vaksinen her hjemme, hva med dere, Aud? Håper det snart snur - vi vil ha livene våre tilbake.

   Slett
  3. Flotte bilder!❤️❤️

   Slett
  4. Jeg er så enig!!vi er vaksinerte, men jeg har ikke 100% oversikt over vaksineringen er helt i rute.

   Slett
 2. Takk for flotte bilder. Tenker tilbake på de gangene vi har vært der.

  SvarSlett
 3. Takk for fin oppdatering...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983