Nyheter fra øya.

 

Kveldsstemning i gamlebyen, 

Varm hilsen fra Kreta på en fin søndag. Vi har varme dager, med temperaturer mellom 15 og 20 grader. Mange er ute og går i havna, havna er alltid populært mål for en rusletur i byen. Mange turister tror jo at vi det er øde i havna når turistene ikke er her, men der er det liv året rundt. Det skulle bare mangle! Selv om alle kafeer og spisesteder er stengt, sitter folk på benker og kanter, og drikker medbragt kaffe i kopp. Mange syklet, jogget eller løp i shorts og t-skjorte, men mange går i boblejakke, siden det er februar. 

Vaksineringen fortsetter som planlagt, og alt helsepersonell på øya skal være vaksinert nå. Leger, sykepleiere, hjelpepleiere, fysioterapeuter, osv. Alle over 80 som ønsker det, er vaksinert og det blir tatt nye rapid-tester hele tiden. På torsdag var det testing utenfor Agora for gående denne gangen, over 500 testede, 0 positive tester!! Det samme gjelder Rethimno by, men i Milopotamos kommune mellom Rethimno og Iraklio, var det 10 positive testresultater av 528.


Vi holder pusten og ryktene går om at Hania fylke kan bli rødt snart, og vi mister den lille friheten vi har fått i det siste. Rethimno og Agios Nikolaos fylke er rødt siden i går. Det betyr at de har mye strengere restriksjoner enn vi har her hvor det er gult nivå. Aten, Tessaloniki, Halkidiki og altså to fylker på Kreta, er røde denne uken. Skolene som nettopp hadde åpnet her på Kreta, ungdomsskoler og videregående, stenger igjen på halve øya. Butikker, frisører osv. stenger igjen, og portforbudet er fra klokken 18.00!!. Ekstra hardt for alle barn og unge denne tiden. 

Her i gul sone, handler i butikker, men må fremdeles begrense bevegelsene våre utenfor hjemmet, og må være inne fra 21.00-05.00. Det er slitsomt og stressende. Jeg føler for å si, tilgi meg, vi er ikke alle i samme båt! Jeg får hele tiden denne kommentaren. NEI, det er ikke lett for noen i Norge eller Sverige å forstå hva portforbud over mange måneder vil si, slik det er i mange land i Europa i dag! det å miste friheten tærer på. Ja, jeg vet at det er nesten Lock Down mange steder i Norge og at Danmark har strenge restriksjoner, men det blir allikevel ikke helt det samme. Vi er i samme båt når det gjelder mangel på kulturtilbud, strenge regler om klemming, forbudt med besøk av venner og familie osv., reising og hjemmekontor. 

Tenk deg hvor hardt det er for befolkningen i Sør-Europa å ikke få være ute om kvelden, ikke gå ut å spise eller drikke med venner i månedsvis. Grekere lider under dette, de er vant til å ta et kafebesøk, gå ut og høre gresk musikk og danse i helgen, her er alt stengt og alle lider, både eierne, de ansatte og gjestene!! Kreta er et helt annet sted nå, du ser folk ute på dagtid, som går tur, om kvelden er det helt dødt, slev lørdag kveld. Trist, bare trist! en bot på 300 euro, for å gå ut uten grunn og uten SMS, 150 uten maske, får folk til å bli redde og slitne. Nye bøter her i byen på kafeer som solgte kaffe, og lot gjestene drikke den utenfor kafeen, eller inne. 3000, til eieren og 300 pr. gjest.Unnskyld meg, men jeg måtte bare få det sagt!! 

Jeg går som vanlig kveldstur med hundene, og her er noen bilder fra kveldstur i Gamlebyen en fredagskveld:

Kommentarer

 1. tak for nogle fine stemningsfulde billeder og du har ret, reglerne er strengere her på Kreta og man er vant til at mødes ude på caféer . Vi har en meget stor grund at kunne opholde sig på, men de der bor i lejligheder uden uderum...uha......Vi håber på bedre tider.....tak fordi du giver orientering om covid...
  mvh Annie

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anne, vi får ha litt mer tålmodighet og holde oss friske.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983