Tanker på en januarlørdag.

 Ny helg i det nye året. Vi er fremdeles i lockdown og det går oss på nervene løs. Ny utsettelse til 18.januar, og stengte butikker. Hjemme-undervisning startet på fredag for ungdomsskolen og videregående, mens barneskolen og barnehager åpner på mandag. Samtidig øker tallene på nye kjente tilfeller med covid-19 her på øya. Triste greier. Det er så trøstesløst. Jeg kjenner at jeg som sjelden blir deprimert, kjenner meg tungt, giddelaus, som vi sa i min barndom. Orker ikke gjøre noe, gidder ikke, og sitter mye i stolen min. Jeg som har maur i baken og ikke kan sitte stille lenge. Ja,ja. Dette portforbudet, alle må være inne etter 21. Det er så vidt lov å lufte hunden, men med munnbind og etter å ha sendt sms. Politiet er i gatene for å sjekke oss og det føles som frihetsberøvelse. Vi vet at det er en bra måte å begrense dette på, men det tar på. Jeg husker hvor mye styr det ble i Norge da ingen fikk dra på hytta i påsken. Ingen liker at andre bestemmer over oss, men det må jo til. Strikker og baker, men det er ikke nok aktivitet for meg.

Vi går de samme gatene hver dag, treffer få mennesker og kjeder oss. Nesten ett år med to ganger lockdown, over 2 måneder portforbud, og sosial avstand. Så mange måneder uten kino, teater og konserter! Huff, nå høres jeg masete ut, men ja, det går på nervene løs, fordi det ikke blir bedre. Det er også deprimerende å lese om oppblomstring og nye mutasjoner over hele verden. Vaksineringen er i gang her, men det vil jo ta veldig lang tid før alle som ønsker det er vaksinert.

beklager, men et lite hjertesukk nå og da er mitt privilegium som blogger vet du. Jeg er ikke alltid like positiv. Jo da, jeg ser på ski nå i helgen og det er et lyspunkt vet du. Hyggelig å se nordmenn på ski. 

Vi har afrikavind, over 20 grader og overskyet, det blir varmere de neste dagene. Det skal jo ikke være så varmt nå, men neste uke blir det normale temperaturer. Vi klager ikke, men det er jo sykt vær!

 Her ser dere hvordan vi hadde det denne dagen for 4 år siden: 

snø i byen for 4 år siden,


Her er noen bilder fra mine turer rundt i havna på dag og kveldstid: litt jul er det her enda, men det blir nok snart borte.
 

God helg fra Hania.

Kommentarer

  1. Ikke syt dette,Aud
    Tror alle føler som deg. Håper fremdeles på og få komme i mai..
    🥰😁🌹

    SvarSlett
  2. Så folktomt trist, men jag hoppas på att resa i år. ha så bra

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter