1.august

Tegneren Arkas og august, ønsker dere god måned,
God morgen, god måned og god helg, καλημέρα, καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο! Her er det tidlig morgen med vindstille og 32 grader her i Maleme. I dag er det meldt opp til 36 på Κreta og 39 i Aten. Ingen liker sånn varme, det er ikke bra, men går heldigvis fort over meldes det. Holde seg innendørs midt på dagen, eller i skyggen ved sjøen er det beste.
beste stedet å være i varmen,

som alltid vakker solnedgang,
På grunn av sakte økning i registrerte smittetilfeller, har regjeringen gått ut med nye tiltak igjen. Tallene er fremdeles lave, men allikevel er man skeptiske til en hver økning, og vil innføre strengere tiltak. Sommeren er ungdommens tid, og de vil ikke følge anmodninger, sa representanten for regjeringen i går, derfor blir det strengere, og man blir bøtelagt med 150 euro hvis man er uten maske innendørs på kontorer, banker, alle salgs butikker osv. Masker overalt innendørs, kirker og religiøse samlingssteder ble lagt til i går, heldigvis. Utfordringen blir å huske å alltid ha med seg en maske, ha en i hver veske hvis man er kvinne, og alltid ta med en når en går hjemmefra hvis man er mann! Ingen går med jakker, det er shorts og t-skjorte det går i om dagen, og en maske passer ikke så godt i en lomme. De er nøye med at en har på, så det kan bli noen bomturer.
forskjellige typer masker blir brukt,

Dessuten er antallet gjester til bryllup/barnedåp, redusert til 100 fra neste helg, forbudt med stående gjester i barer/nattklubber, fremdeles igjen av de tradisjonelle utendørs festene, πανηγύρι,panigiri, som er så viktige i Hellas. Spesielt rundt 15. august er det vanligvis tusentalls slike arrangementer og de ville jo være en stor smittekilde. Konserter og forestillinger kan bare skje utendørs, og med avstand mellom stolene og et begrenset antall tilskuere. Ferjene kan ikke kjøre med fulle båter, det er en begrensning på hvor mange som kan sove i de stolene de har, som kalles flyseter. Og selvfølgelig må man ha på maske ombord. Dette er jo den vanligste formen for transport til øyene. Samtidig blir permitteringsperioden forlenget ut måneden, foreløpig,for bedrifter innen turismen/restaurantnæringen. Dette er veldig viktig for de ansatte, så de som ikke får jobbet i sommer, kan få økonomisk støtte.
Nå som feriemåneden begynner, er det stor usikkerhet blant lokalbefolkningen. Det er jo mer smitte på fastlandet, og Kreta er et elsket feriested. Mange reiser hjem til familien, mange besøker venner, og noen leier seg inn. Vi må nok være forberedt på mer smitte, men mindre folk enn vanlig er.
I dag kommer min mellomste datter Michelle med hunden Dexter. De fløy fra Oslo med SAS i morges direkte til Aten, og der må de vente noen timer. Vi henter dem i ettermiddag, og gleden er stor. Dexter skal være hos oss i noe tid, uvisst hvor lenge. Han kommer til å kose seg her i Uglehuset, med lange turer og bading i sjøen. Han er 5 år nå, en god og rolig hund, men han har problemer med aggressiv adferd overfor andre hunder og kan bjeffe på folk. Nå skal han og mamma Michelle på dresseringskurs, og det blir "mormor" Aud som må fortsette i september. Han har reist med fly siden han var valp, og er vant til å være på Kreta. Han bodde hos oss først, fra han var 2 til 3 måneder. Dexter er fra Galatas og vi gleder oss til han kommer! Jack er uvitende om forandringen som kommer til å skje, men han er glad i Dexter og sier i fra når han blir irritert!
Noen bilder fra en vakker, men varm tur i går kveld i denne rosa timen mellom 20 og 21:maisåker i solnedgangslys,

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983