Varme dager i Maleme


Vi er midt i en hetebølge og temperaturene er oppe i 41 grader noen steder midt på dagen. Jeg er i Maleme nå i helgen, og det er best å være inne. Ikke bare er det sånn helt plutselig voldsomt varmt, det er også nesten vindstille. Inne i byen har det kjentes veldig godt de siste dagene. Jeg vet at jeg får mange på nakken når jeg klager over varmen, siden det i Norge har vært unormalt kaldt lenge nå. Lave temperaturer, snø og regn.
Allikevel så er det ikke helt optimalt med sånn voldsom varme plutselig i midten av mai.
På grunn av dette bestemte regjeringen å åpne de organiserte strendene, og de fylles fort opp!
Her i Maleme har en taverna satt ut solsenger og parasoller i vente på byens befolkning.Hvis det var mye folk på stranda forrige helg, blir det denne helgen helt sikkert fullt av glade lokale.
Det at det ikke blåser er jo helt supert når en vil bade! Ikke ofte vi har så stille sjø her på Kreta, men det gjør det ekstra varmt.Jeg nøt et herlig bad i går kveld, litt før solnedgang, og i formiddag. Det er veldig disig og fuktig og de fleste tar et bad.

Jeg har jo som før nevnt noen "leieboere" her: to spurvepar holder til under takstenene oppe på verandaen. De har reir og jobber hardt med byggingen siden februar. Nå er det mye aktivitet, men jeg vet ikke om fugleungene er klekket ut. Det står jo et svært morbærtre på nabotomta, og der sitter de, før de flyr opp på taket.Det bor også noen av disse flotte dekaotoures, en type duer, her i morbærtreet. De er så tamme og veldig flotte.
en flott dekaoktoures-due i gården,
 De andre duene holder seg ved kirken. Nabolaget er ellers fullt av svaler og de setter seg på ledningene. jeg følger med på alle fuglene her, det kommer svarttroster og kråker  også. Fullt liv, men spurvene lar mest lyd!Ellers diskuteres det om turismen i sommer. Når skal hva åpnes, hvilke store kjeder åpner, hvem ventes å komme, osv,osv.Jeg vet at den norske regjeringen har gitt beskjed om at det frarådes å reise utenlands frem til 20. august, og at det blir 10 dagers karantene etter hjemkomst.
Dette gjør det jo vanskelig for nordmenn å reise på chartertur til Hellas. Tyskland åpner jo for turisme, men om de kommer til å kunne reise hit er usikkert. Frem til 31. mai vil ingen fly fra utlandet lande på noen annen flyplass enn El. Venizelos i Aten.
 Det blir helt sikkert mange greske turister her i år i august, og sannsynligvis en del i juli.
Fra 25. mai er det lov å reise til øyene, og fra mandag kan vi reise ut av fylket og over hele Kreta. Ikke alle her synes at det er like bra. De er redde for smitte så klart.
Det blir nye regler for å reise med ferje og tog.
Det er også klart at kafeer og spisesteder åpner 25.mai og det er mange glade for!
Kirkene åpner med gudstjenester i morgen tidlig og det blir bryllup og barnedåp, men med de nye reglene om avstand og hygiene.
I de siste dagene har vi hatt smittetilfeller i en rom-leir, og dermed er tallene høyere, dvs 15 nye tilfeller i går, men bare 9 idag, er ellers oppe i 162 døde.
Noen bilder fra nabolaget her og alle de flotte blomstene. Særlig noen rosa, velduftende gror overalt i området!

Fortsatt god helg og lykke til med 17. mai feiring i gamlelandet på tross av korona og kaldt vær.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983