Hverdag i byen

Nå har vi fått tilbake litt mer av hverdagen. Alle butikkene har åpnet og det var det mange som hadde sett fram til. Det var jo en del ting man hadde ønsket å kjøpe de siste månedene og folk brukte nettet, men mange liker å gå i butikker. Det har vært lange køer for hente pakker på courier-kontorene, og vi ventet på en pakke med masker. I dag leverte de den her hos oss. Jorgos har flere ganger fått beskjed om å bruke maske, hos legen, til blodprøver osv. Nå har han fått nye fine masker, vi får se om han tar dem på når det trengs.
I går hadde vi en ekstremt varm dag med opp til 36 grader her i nabolaget. Ingen orket stort, sånn plutselig varme tar på. Dessuten er det slitsomt når vinden blåser sand og støv i øynene på deg når du er ute. Litt snø ligger det enda på toppene, men mye smelter kanskje i løpet av helgen.
I dag derimot, har været vært varmt men behagelig og mange tok turen til byen for å handle. Utenfor H&M, var det kø. De slipper bare inn noen av gangen.

Ellers kjøpes det barnesko og klær som barna skulle hatt til påske. Siden de ikke går på skolen nå( bare det siste trinnet på videregående har begynt), var det mange barn i byen i dag.
Jeg fikk meg et forfriskende bad, helt nydelig vann, uten bølger.

Det merkes at kafeene ikke er åpne, folk sitter på benker og drikker kaffe av pappkrus, og går hvileløse omkring. Noen uker til, så åpnes det.

Fra mandag av begynner alle klassene på ungdoms og videregående skole, vi kan reise uten for fylket og det vil være mulig å bruke de organiserte strendene. Dvs strender hvor du betaler for å komme inn på stranda. Vi har dem ikke her på øya. Kirkene har jo vært åpne denne uken, men fra søndag av blir det også gudstjenester igjen. Litt usikkerhet omkring kirkens syn på nattverd og smittefare. De påstår jo enda at skjeen som brukes under nattverden er velsignet, dermed fører den ikke smitte med seg! Utrolig.
Vi leser og hører alle hele tiden om at grensene åpnes, land ønsker å åpne for turisme, osv.osv. Vi får nok bare vente å se hva det blir til. Vi som har familie i ett annet land, gleder oss over at vi kanskje kan møtes. Her i nabolaget står flere hus tomme, hvor eierne ikke kommer seg hjem, de var ikke her da grensene ble stengt. Det er ikke BARE turismen dette gjelder, folk trenger å reise av andre grunner også. Jeg sier dette fordi så veldig mange er sure og negative til all reising. Det er diskusjoner om dette temaet hele tiden og folk er så sikre på at de har rett.
Hellas som nasjon vil helst ikke ha smitte hit, men turismen er viktig for mange og det veies og det diskuteres og ingenting er bestemt eller sikkert enda. Det skrives jo om dette hele tiden.
I kveld tok en en sving nedenom havna og det var mye folk ute i det deilige vårværet. Masse tårnseilere i full fart over hodene våre og nydelig solnedgang. Vi nyter byen, naturen og føler oss privilegerte.
Det er meldt ny hetebølge med afrikavind og vi vet at det blir varmere for hver dag resten av uken. Jeg vet godt at det er ekstra kaldt i nord, masse snø i Tromsø og surt, kaldt og ekkelt over alt. Skulle gjerne delt litt på varmen.

Kommentarer

  1. Kommet masse snø på Møre også,ikke bare i Tromsø,aldri opplevd så masse snø over flere dg i Mai før...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983