Søndag i byen

Fra 1866-plassen,
I dag er det søndag og stille i byen.
Det var en begravelse her i morges, en av naboene våre døde etter hjerteproblemer og langt sykehusopphold. Naboene hennes hadde møtt opp og ventet utenfor kirken med tente stearinlys, bare nærmeste familie fikk være inne i kirken.

Det er ekstra stille i disse tider, hvor de fleste er hjemme. Folk er jo ute og går, men mest langs sjøen. Inne i byen midt i sentrum er det veldig stille. Nesten ingen trafikk, helt uvanlig, men deilig!Vi slipper å sende sms for å gå ut, fra mandag 4. mai. Endelig! Samtidig vil alle de små butikkene åpne, det ser vi fram til!
Her i byen er det flest små butikker, så det er stor glede over at folk kan komme seg på jobb igjen. Mange har startet opp med å skifte ut vindusutstillingen som har stått siden 23. mars. Særlig i klesbutikkene er det tydelig. Fine vårklær i duse farger og endelig vekk på salgsskiltene som har hengt der sidene butikkene stengte.
De store kjedene må vente, M.S., H.M, Zara, Berska, IKEA, Jysk osv. Det blir strengt, bare få personer av gangen i butikkene, og det er mulig at vi må ha masker på inne, dette er ikke avgjort ennå.
Vi tuslet bort til 1866 plassen som vanligvis er full av liv. Her står heltene fra 1866 - opprøret mot ottomanerne, de holder oppsyn over plassen og parken. De har gitt navn til gatene rundt også. Her kommer vanligvis alle fra bussene utenfor byen, og det er uvant å ikke se hverken taxier, busser, biler eller folk her.


Ned Halidon er det mer folk, vi trives i Gamlebyen med Domkirken, gågatene og havna.stille i skinngata,

flere småbarnsfamilier ute med sykler,

I går ble jeg stoppet av politiet her for kontroll. Jeg måtte vise fram både sms og passet mitt. Blir deilig når alt dette er over. MEN alt er foreløpig og blir det oppblussing av smitte, kan det ble nødvendig igjen.
Vi vet ikke så mye mer om framtida, kan ikke svare på når noe åpner etter dette.
Vi venter på opplysninger, inntil det kan ingen svare, bare spekulere.
Nede i havna sto ERT, det statlige tv-selskapet og filmet den stille havna.

filming av ERT.

Kommentarer

 1. Fin orientering. Bra å bli oppdatert. Takk 🤟🎺😁

  SvarSlett
 2. Flott å få litt positiv oppdatering. Vi lever ennå i håpet om at vår årlige Kreta-tur kan gjennomføres. Tankene går til alle våre venner i Rethymno som lever av at turistene kommer. Takk for fin blogg!

  SvarSlett
 3. Hei! Takk for bloggen din, jeg leser den hver gang! Og takk for oppdateringen, skulle vært på Kreta nå og har også planlagt et par turer til i år, men vi får jo bare se. I mens får jeg kose meg med bloggen😊 ha en fin uke🦋🌺

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig respons. Synd at du ikke kunne reise hit, men øya blir liggende her og vi håper å ta i mot turister igjen.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983