Nyheter

Nea Hora mandag kveld,
Vi lurer alle på hva som kommer til å skje fremover. Vi har masse spørsmål. Her lurer vi på om vi snart "slipper ut" av husene våre, om butikker, skolene, hoteller, kafeer, spise og utesteder snart åpner igjen. Hvordan blir sommeren? Kommer det til å bli noe turisme i år? Mange spørsmål og foreløpig ingen klare svar. Nye tall i dag i Hellas er: 2.408 smittede, 55 i respirator, 7 nye tilfeller og 121 dødsfall. Vår flinke smitteekspert Tsiodras sier at vi må benytte oss av muligheten til å spise sunn og god hjemmelaget mat, gå en tur hver dag, og ta vare på de eldre og syke. Planen er at for folk over 65, vil restriksjonene vare en god stund her i landet.
Tsioras og minister Hardalia under informasjonen

i dag,
Klar nedgang i tallene, og optimisme blant folk flest. Jeg ser at folk er blidere, gladere og smiler mer. I påsken var vi ute og gikk kveldsturer, og det var mye folk ute, "hele byen" var ute og gikk i det vakre vårværet. Politiet smilte og hilste på oss, og alle hilste med Hronia polla og Hristos anesti. Veldig godt å se så mange ute på tur med et smil. Her er noen bilder fra Nea Hora:


Mye optimisme, vi klarer oss bra, men vi må være tålmodige sier folk til hverandre. Folk er lei av å være hjemme, være innestengt, men også redde for å løsne opp og kanskje få flere nye smittede.
mye folk ute på tur søndag kveld,
Det har vært en klar nedgang i tallene, men i går fikk vi vite at på et hotell i Kranidi ved Evros ved grensen til Tyrkia i Nord-Hellas har det brutt ut smitte.  Dette er et hotell hvor innvandrere som kommer over grensen holdes som i et asylmottak,  De har testet alle, og i går var tallet på smittede 150. Her ser du bilder fra testing og av både hotellet, og Tsiodras og andre fra myndighetene som var der de siste dagene.
Tsiodras på besøk,Vår nye president besøkte også stedet 2. påskedag.
De er i karantene og de som er i risikogrupper, blir tatt ekstra vare på.
Jeg leser hele tiden om nye datoer, hvordan hverdagen trolig vil bli utover våren, men ingenting er helt sikkert.
I første omgang er det stor mulighet for at små butikker og bedrifter, vil starte opp igjen 27. april. Høyst sannsynlig vil vi bli kvitt portforbudet 4. mai men ikke 100%. Skolene skal starte opp etter det, de vil starte med siste klasse på videregående, som skal ta eksamen i juni, og senere resten av trinnene. Vi får snart klarere beskjed.
Når det gjelder turisme og reiser, vil det bli mye strengere og det vil være en helt ny type ferier og reiser heretter. Siden alt bare er foreløpige planer, venter jeg med å si noe til vi vet mer. En gang i juli vil nok litt turisme muligens starte opp, håpes det i alle fall.
Det viktigste her i landet er å redde menneskeliv. Vi har ingen å miste. På Kreta nyter vi stillheten, mangel på trafikk, støy og forurensning og vi er skeptiske til å åpne for at folk kan komme hit igjen. Det kjennes så trygt akkurat nå og turisme skremmer oss litt. Men vi bestemmer ingenting og gjør det vi får beskjed om, dvs. ingenting!
Håpet er for landet at det kommer i gang igjen i løpet av mai, og at det ikke blusser opp igjen, slik at ting må stenges ned igjen. Som i alle land. Som i alle er vi lei av sosial distanse. Vi vil drikke kaffe med venner, gå på og ta i mot besøk, klemme hverandre uten redsel og usikkerhet.
Ta med noen vakre bilder fra havna vår og moloen fra søndag kveld:
tårnseilere i full fart over kirken,

solnedgang,på vei til fyret,

alltid like vakkert,Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983