Første uke i februar

Lørdag formiddag ved Agora,

Det er lørdag kveld, og jeg koser meg inne i Uglehuset. Det er 8 grader ute, og det har regnet i ettermiddag og det blåser. Jeg har tent lys, fyrer i pelletovnen og bare koser meg.
Var på en liten tur før regnet kom i firetiden.I kulturhuset ved siden av, har kvinneforeningen i Maleme fest. Hvert år i januar og februar har alle klubber, foreninger, bedrifter osv en nyttårsfest. De har en stor kake de deler opp til alle, såkalt vasilopita, og det skjuler seg en lykkemynt i et av stykkene. Man har en liten utgave i hjemmene til nyttår.
Jeg så oppslaget forrige helg, og nå har festen begynt. Det skal være mat, drikke, musikk og dans og informasjon om foreningen.

Denne uken startet med varme, så sank temperaturen drastisk på onsdag, fra 19 til 9, og siden det har det regnet og vært kaldt og surt. Det har vært nede i 6 grader om natten, og det er ventet og synke enda mer. Helt normalt for februar, men ingen liker det for det.


Vi var hos dyrlegen med Jack i går, han kjenner henne godt, og ble beundret av alle, men holdt seg til Jorgos da han skulle undersøkes. Jorgos har funnet noen kuler under huden, men hun beroliget oss, sannsynligvis ikke noe galt. Vi vet jo at han er gammel, og min mann bekymrer seg alltid for alt og alle, særlig når det gjelder helse.
Etter en uke med litt jobbing, fikk jeg med en kopp te på koselige Kipos kafe i byparken, før kino i går kveld.
Vi så "Little Women" på kinoen ved siden av parken. Det er 5 kinosaler der, og det var som vanlig fullt av folk. Fin film som bringer tilbake minner for den som har lest boka i barndommen, eller sett tidligere utgaver.
Mye folk i byen etter at det hadde sluttet å regne.
I dag kom jeg med avgårde etter å ha handlet inn frukt og grønt til uken på gatemarkedet i nabolaget, og gikk til busstasjonen får å ta bussen ut hit. Folk overalt, lørdag,sol og salg sier vel sitt!Mye trafikk og masse folk på busstasjonen.
På bussen satt jeg bak noen damer som pratet om hvordan de ikke hadde kunnet gå ut de siste dagene, på grunn av været! De klaget fælt, de hadde måtte få andre til å handle for seg, de kunne jo bli syke! Nå hadde de vært i byen og skulle hjem før det ble for kaldt igjen. De hadde nok ikke likt seg i Norge i februar.
Det var noen unge nordmenn på bussen som skulle gå til Balos, håper de fikk en flott tur,og at regnet ikke kom før mye senere der borte.
Nå skal jeg se litt nett-tv og i morgen håper jeg på en fin tur.
Ha en god helg hvor du enn måtte være. Καλό Σαββατοκύριακο.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983