Siste nytt

Utsikt mot Halepa fra Demek kafe i Koum Kapi
Hei igjen. Det regner en del om dagen, og øya rister enda av jordskjelv. Temperaturen har sunket til litt mer normale for årstiden, mellom 15-20 grader og litt kaldere om natten.
Det er på øst-siden av øya det skjelver denne gang, i Sitia-området, med masse etterskjelv. Jordskjelvekspertene i Hellas krangler om hvorvidt det kommer til å komme et stort et over 7 richter. De fleste mener man ikke kan forutse noe sånt, og at det bare gjør at folk får panikk, mens andre igjen roper ut med store bokstaver: DET KOMMER ET STORT SKJELV! Uansett er det ubehagelig. Nå vil vi ha fred og slippe mer risting nå takk!
Det er juleforberedelser på gang, konserter og basarer her i byen. Det er planlagt en hel del her i byen, og det skal være julepark i parken Irini ke Filias, som ligger ved siden av byparken i A. Papandreou gata, etter stadion. Inne på stadion skal det være mange konserter med tradisjonell musikk fra 15.- 23. desember.
julepynt med humor i Hania,

Jeg fikk meg en vinterlig tur til Haleeepa Χαλέπα,på tirsdag. De overvintrende nordmennene på hotell Candia i Nea Hora hadde bestilt tur. Vi håpet på det beste, en tur uten regn, og satte av gårde fra Koum Kapi hvor gråblå skyer kom seilende.
de badende nyter før regnet,
Gruppen på seks hadde gått hjemmefra i sol og var sommerlig kledd. Det var jo ikke første  gang Wibeke var med, og noen av de andre var godt kjent i Halepa, men syntes det var bra med guiding. Med på turen var: Wibeke, Ann- May, Kjerstin, Rannveig, Harriet og Helge. Vi håper på å få til flere turer i vinter.
Vi tuslet utover fra Koum Kapiii Κούμ Καπί langs sjøen fram til den russiskinspirerte kirke til prins Georg. Her tok vi en stopp og var lykkelige over at regnet lot vente på seg.
på vei utover,

Ved utgangen til parken som omslutter kirken, kongebarnet Marias park som den heter, var det liv og røre. Her ligger huset til Venezelios som i dag er et berømt museum.  Det sto tre store busser med skoleklasser fra Aten, og ungdommene kom og gikk. På kafeen/vinbaren Dagli,(drives av de samme som driver Salis) var det som vanlig lokale på kafébesøk.
kafeen Dagli,

Vi tok en runde i bydelen, og traff på denne helt lokale og private julekrybben! Den store flotte Evangelistria Ευαγγeλίστρια kirken med sine to tårn og kongekroner var åpen, og ble besøkt.De bygger rundkjøring i Halepa, og det er befolkningen glade for.

Vi kom oss ned til badeplassen Koulouura Κουλούρα, og gikk forbi denne graffitien på veien ned:
Dessverre var det så overskyet og småkaldt, med regn i luften, så det ble ikke noe bad på oss som hadde planlagt det! Gutta som hadde badet og satt under tak, mente at det bare var å hoppe uti! Det regner ikke under vann og det er varmere i vannet enn på land sa de!
på vei ned,

jakkene på ved Kouloura,

Gamlebyen sett fra Halepa

Det var da det begynte å småregne, og vi fant fra jakker og paraplyer.
Borte på Tabakaria, Ταμπακαριά, de gamle garveriene, var det mye oppussing på gang, og fisketavernaen er stengt.på vei tilbake i regnværet,Det var bare å komme seg innover til byen igjen og vi kom oss inn på Demek Ντεμέκ hvor vi fikk oss litt mat og drikke.

regnet hadde stoppet igjen,


En veldig hyggelig tur, med flotte mennesker! Bare meld fra hvis noen vil være med på tur!
For øvrig var jeg på kino og så "Knives out", jeg elsket den! Den går fram til torsdag på kinoen Attikon. Der går også den dansk/svenske filmen "Dronningen". Jeg skal se den, gleder meg! Opplysninger på kinoens hjemmeside her:
http://www.cineattikon.gr/
Kinoen ligger oppe i Dikastiria.
En rose fra hagen og ønske om en god helg:

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983