Palia Roumata

I dag kjørte vi en ettermiddagstur til Paliaaa Rouumata Παλιά Ρούματα, som ligger litt sør for Maaaleme Μάλεμε, på veien mot Paliooohora Παλιόχωρα. Palia betyr gammel, du finner også Nea Roumata, nye Roumata på vei mot Sougia.
Skilt mot Palia Roumata,
Jeg liker denne vakre landsbyen på denne tiden av året, og anbefaler et besøk der uansett årstid. Jeg har vært der før uten Jorgos og gått den flotte korte ravinen. Les mer om det her:
https://audoymyr.blogspot.com/2017/10/sndagstur-til-palia-roumata.html
Men i dag var ikke ravinetur med på programmet. Vi hadde selvsagt Jack med, og tok en tur til de eldgamle oliventrærne som du finner i starten av landsbyen. De har også her laget en liten park rundt trærne, og det eldste, regnes for å være fra minoisk tid, 3000 år f. kr. Det er plass til 4-5 personer inne i den hule stammen, og det sies at treet ble brukt som gjemmested for nazistene under 2. verdenskrig.
det eldste treet,


de andre trærne,
Det var en "rød" landsby, og her ble det utspilt mange dramatiske kamper under borgerkrigen etter krigen. generelt er det en veldig demokratisk landsby, med samarbeid mellom innbyggerne. De driver butikk, bibliotek, olivenpresse sammen, og en kvinnegruppe lager lokale tradisjonelle håndverk. kaker og syltetøy. En levende og fin landsby med mye historie. Deler av den venetianske familien Renieris som ble på øya etter at Ottomanerne tok over, slo seg ned her.
Jeg tuslet litt rundt og fotograferte så her har du noen bilder fra Palia Roumata i dag:

Vi spiste på tavernaen Bobolis Μπόμπολης , helt supert. God mat, hyggelige eiere og fin atmosfære. Det var jo fullt av familier fra byen, som vanlig er på en vintersøndag. Det er tradisjon å ta med familie og venner, og besøke disse tradisjonelle tavernene i de små landsbyene rundt omkring i helgene i vinterhalvåret.

eieren i prat med om Jorgos, de pratet om hunder!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983