Morgentur i Splantzia

Bli med på morgentur med hunden en  desember formiddag i nabolaget mitt. Her er det stille i gaten vår, men mange er hjemme og inne enda. Flott dag som startet på 10 grader klokken 08, men var oppe i 14 da vi gikk tur.
Vi tusler bort til barneskolen, som har mange innvandrer og flyktningbarn og ellers nabolagets barn. Dette er en gammel skole, her har Jorgos også gått på 60 tallet.

den 7. barneskolen
Vi går nedover Episkopou Nikiforou Επισκόπου Νικηφόρου forbi den lille parken, kirken og sidegatene, før vi kommer til hovedgata i Splantzia Σπλάντζια, Daskaloginni Δασκαλογίαννη.

liten bysantinsk kirke,
inngangen til kirken,
Dette er en levende gate med butikker, bakeri, kiosk, vaskeri, kafeer, tavernaer, meglere og isbutikk.

kafe på hjørnet,

den fine Daligianni gata,

vaskeri,

creperi,

blomster og kunst,


vår lokale taverna, Kouzina Epe,Κουζίνα Επε,

bruktbutikken,

her blir det tippebutikk,

Το Μαριδάκι fisketaverna på det ene hjørnet,

iskrem på det andre,
Så tar vi en sving nedenom plassen i Sarpaki Σαρπάκη,hvor det er en liten bysantinsk kirke, kafe og The Well of the Turk.


Ginger project og et stengt Well of the Turk, 


En liten runde til i de smale smugene fra middelalderen før vi kommer ut i Daskalogianni gata igjen, og går over til torget.

1821 torget heter det, men blir bare kalt Splantziaplassen, eller platia Splantzia Πλατεία Σπλάντζια som det heter på gresk.
restaurering av en gammel kirke på gang,

Her er det noen som drikker kaffe på bakeriet, og noen henter mat på suppekjøkkenet. Noen spiser den rundt kirken, men de fleste tar den med hjem, og spiser den senere.
matutdeling,

foran kirken, folk og duer spiser,

Kommentarer

  1. Hei! Interessant innlegg. Jeg har ruslet mye rundt i Splantzia når jeg har vært i Chana og det er en spennende bydel, vet aldri hva som venter bak neste hjørne. Takk også for bloggen, jeg leser hvert eneste innlegg! Hilse Anne-Grethe, som var med på byvandring 2015 eller 20162🙂

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983