Fest og hverdag i byen

Vi hadde en deilig langhelg, med nasjonaldag på mandag og strålende varmt vær, opp til 25 grader i skyggen. Samtidig er det som før nevnt filmfestival i byen om dagen. Jeg har vært på filmfestivalen hver kveld fra søndag, og sett masse fine filmer. Noen varer 5 minutter, andre 12, 20, 50 eller 90 minutter. Dokumentar eller spillefilmer, kort sagt, alle slags filmer.

fra flyktningleir i Hellas,

fra filmen om de døve i Hellas,


Her er programmet: https://issuu.com/mathaiosfrantzeskakis/docs/7cff-program_web
Setene er veldig behagelige på byens kultursenter som ligger i Andreou Papandreou gata etter byparken og stadion. Filmene starter 18.15 og varer til 24.00, med tre avdelinger 18.15- 20.00, 20.15- 22 og 22.15-24.00.

Jeg har sett en film om tomatdyrking, Hellas kandidat til Oskar dokumentarfilm, veldig fin og morsom, When Tomatoes Met Wagner. Her er en trailer: 
Filmer om de greske sigøynerne, flyktninger i Hellas og de som kom til Hellas fra Tyrkia på 1920 tallet, om de døve i Hellas i dag, om jødenes historie i byen Jannena, den gamle greske filmen Stella, Bohemian Rapsody, osv.
Etter fremvisningene kommer regissørene eller medvirkende opp og forteller og svarer på spørsmål. Festivalen varer ut uka og er gratis, er du i byen, så stikk innom! Det samles inn tørrvarer til trengende familier i byen:
her legger mat matvarene,

utstilling i foajeen,

Melina Merkouri som Stella,

På mandag var det Οχι Ohi dagen, den 28. oktober 1940 sa den tids diktator Μεταξάς Metaxas nei til Mussolinis forslag til samarbeid. Det er alltid en parade med skoleelever, speidergrupper, dansegrupper, Røde Kors og militæret til slutt. Jeg har stått å fulgt med siden Stine gikk i speidern i Sitia tidlig på 80 tallet, senere her i byen da hun var med i paraden hvert år, og helt til Tonia var med siste gang i 2010. I år var Katerina med som frivillig sykepleier i Røde Kors, så jeg stilte meg opp igjen. Heldigvis går Røde Kors først!
alle venter på noen i paraden,

Røde Kors først,

med sykler og bil i år,

vår venn Jannis er lungetransplantert og går sammen med en frivillig gruppe for organ donering,

speidernes grupper,


Katerina kjørte i bilen i år,

barneskoleelever,
hverdag i Splantzia,

Været er upåklagelig, og jeg bader hver dag nede i trappen, jeg er aldri alene. I går var Katerina med og vi hadde med Jack. Han svømte og koste seg. Etterpå gikk vi på seilforeningens kafe ved moloen og nøt litt fred og ro.noen bader og noen har omvisning,

I dag gikk en gruppe med elever forbi, Erasmus-elever fra Tyskland og en lokal klasse på historierunde i Gamlebyen. Artig å høre på lærerne som fortalte historie på gresk og tysk. Det er svenske, tyske og franske familier å se rundt i byen, men ute i Platanias og Agia Marina er de aller fleste hotellene allerede stengt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983