Siste nytt

Thomas Cook er gått konkurs, og det falt som en bombe over Europa. Her i Hellas og på Kreta, er sjokket og panikken stor. På tv er det det store temaet, og vi ser og hører om det hele dagen. På Kreta er det selvsagt det samme, og den lokale pressen oppdateres stadig med nyheter om forholdene rundt konkursen. Bortsett fra alle de turistene som er strandet her på øya, de regner med rundt 22.000, så er det krise for alle hotellene som har kontrakt med Thomas Cook, som Ving . Bare her i Hania området er det mange hotell som er leid av Ving og eierne er veldig nervøse. Hotellarbeiderforbundet oppfordrer hotellene til å la folk bli boende uten å betale for seg. Det store spørsmålet blir jo hvem som skal betale regningen til slutt. Det står i lokalavisen at bare i dag at et  hotell i Iraklio har tapt 650.000 euro i inntekter fra Thomas Cook bare i dag. Det regnes med at det er 60.000 tyske turister i Hersonissos og 15.000 briter over hele øya. I morgen går det 6 fly fra Iraklio med ca 1000 britiske passasjerer, med innleide fly.
Jeg leser på Vings hjemmeside at de prøver å berolige folk, men de vet jo ingenting om hva som kommer til å skje. Kan Ving greie seg? Ingen vet. Alle Vings fly er innstilte og fremtiden er usikker.
Den enkelte reisende sliter, er nervøs, redd og vet ikke når de kan komme seg hjem, men håper jo på det beste. De som har kjøpt billetter får seg ingen ferie, men får visstnok pengene tilbake. Mange må betale når de forlater hotellet, og det er det jo ikke alle som har penger til!
Men altså, turismen blir den lidende part i det lange løp, og alle de tusener som blir arbeidsløse over hele verden! Det er tragisk når slikt hender. Jeg holder dere oppdatert.
Flyktningene fortsetter å ankomme Hellas, hver dag kommer det nye desperate mennesker i alle aldre i båter til de greske øyene. Hver uke drukner det mange i havet. Denne dype tragedien snur Europa ryggen til. Det kommer til å få konsekvenser når så mange gamle, svake, unge og barn blir behandlet så umenneskelig.
uholdbare forhold på Lesvos,

et syn vi har vendt oss til å se,

I går hadde jeg en fin dag i Maleme med nordmenn som gjerne ville gå på tur. Det var jo mye vind, og en fin dag å gå på tur på.

Det kom noen venninner som var med meg på tur i fjor, og ville prøve Maleme, og vi fikk en fin kveldstur.

Vi gikk en runde med den minoiske graven, den tyske minneslunden, en liten kirke på høyden, og en koselig vei gjennom olivenlundene hjem igjen.


I dag har vinden lagt seg, og det var nesten vindstille i Koum Kapi, og flott badevær!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983