Norsk besøk

på tur med Jorun og Bjørn i Xamoudohori
Det er denne tiden på året da mange bekjente kommer på ferie. Veldig mange velger faktisk slutten av august og september for å feriere på Kreta.
På søndag var jeg i Maleme og ventet Jorun og Bjørn som skulle være med på tur i området. De var her i vår, og var med på Doulianatur da. Vi kommuniserte her i sommer, og ble enige om en tur i Malemeområdet og det ble søndag 1. september. Før de kom, dukket Cecilie opp. Hun er freelance journalist og ville skrive en artikkel om den økonomiske krisen i Hellas. Hun hadde sendt meg noen mailer, og vi var blitt enige om å møtes. Hun kom, fotograferte, pratet litt og fikk kaffe. Vi ble enige om å møtes i Splantzia på tirsdag, og det gjorde vi! Det blir spennende å se om hun får skrevet noe bra og solgt det!
Cecilie og Jorgos i Maleme,
Bjørn og Jorun nøt den flotte kveldsturen vår.
utenfor huset klare for tur,
Det blåste litt og vi hadde en fantastisk kveld oppe mellom landsbyene ovenfor Maleme.fine bilder av Maleme og kysten,

vingård,

hundefamilie som hilste på oss,

druene er tråkket alt her,

Bjørn på vei opp,
Vi opplevde litt av hvert mens vi gikk og så tok vi oss en pause med kaffe og te i aftensolen, før vi startet på turen nedover igjen.
en fin kaffepause,
nesten nede,

rett før mørket kommer,
Himmelen ble mer og mer rosa, og vi rakk ned til kysten igjen før det ble mørkt. Hvis noen vil være med på en lignende tur, så ta kontakt!
Etter alle årene jeg har skrevet blogg og gått på turer og byvandringer ikke minst, så har jeg fått veldig mange bekjente. Noen av dem som pleier å besøke øya både i mai og i september, er Bendik og Elisabeth,Unni og Tor Arne og Torgeir og Kristin. De fire siste var med på mandagsturen.
Torgeir og Kristin tok vi med på fisketavernaen Vassiliko i går kveld.


Vi spiste deilig fersk fisk og nøt en deilig behagelig kveld nede i båthavnen. Rett etter alt maset i havna, der du svinger rundt etter gjestemarinaen, ligger den mye mer stille båthavna og de gamle skipsverftene. Her ligger Vassiliko Βασιλικό som den første tavernaen, før Salis.
Vi hadde et utsøkt måltid i godt selskap.

Bendik og Elisabeth kommer i alle fall to ganger i året, og i dag kom de innom her i gården hos oss! Det er alltid like hyggelig å treffe dette positive paret fra Bergen. Jeg traff dem før bloggen faktisk, da jeg jobbet på Troulakis Village en kort sommer.
koselig besøk i gården i formiddag,

Jack nyter en stille stund på fanget til Jorgos.


Jeg rekker som du forstår ikke å kjede meg om dagen, og september har akkurat begynt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983