Nyheter

Jeg føler at det er noen ting jeg må nevne her i bloggen min som opptar der greske folk om dagen. Som dere alle vet, er det høysesong og alle hotell er fulle. Mange barn bor på hotell med svømmebasseng og på hvert hotell er det skilt om at barn ikke skal bade alene. Dessuten har store hotell også livvakter ved bassengene. Allikevel skjer det ulykker, noen ganger med døden til følge. I forrige uke hadde vi to dødsulykker i basseng i Hellas, en på Rodos, og en på Kreta, og i går druknet en 42 år gammel finsk kvinne i hotellbasseng på Samos.
Dette sjokkerer landet og mange spørsmål blir stilt. I det første tilfelle var det en 8 år gammel jente fra Israel som druknet i bassenget midt på dagen, mens det var fullt. Ingen merket noe før hun ble funnet, tragisk. Vi vet ikke om hun kunne svømme, eller om hun var alene i bassenget da hun druknet.
På Rodos var det to franske søstre 16 og 19 som druknet, de kunne ikke svømme og den ene prøvde å redde den andre. De var i det dype bassenget.
Vi vet ingenting om kvinnen som druknet i går foreløpig.
I alle tre tilfellene, ble de ansvarlige på hotellene brakt inn til forhør, og alle sikkerhetsrutiner undersøkt.
Det er mange som drukner i sjøen hvert år, altfor mange. De tar ikke forehåndsreglene alvorlig nok, eller overvurderer seg selv, eller får et illebefinnende mens de svømmer, men drukning i basseng er gudskjelov ikke vanlig.
Igjen viser det seg hvor viktig det er å kunne svømme, og at man følger alle regler ved et basseng.
I Hellas er folk flest veldig nøye med to timers reglen, ingen bading før to timer etter et måltid! Det er jo en grunn til det.
I alle disse tre tilfellene, var det turister på ferie i landet som døde, og det går inn på oss alle. Vær på vakt når du bader uansett hvor i verden det er, og pass for all del på barn!! Jo flere som bader, jo større er jo sjansen for at noen drukner, men hvert liv er umistelig, og INGEN bør dø mens de bader, enten de er på ferie eller ikke.
En annen sak som opptar oss enda, er saken hvor en amerikansk biologen Suzanne Eaton, bosatt i Tyskland ble drept ved Kolimbari. Drapsmannen ble tatt fort, og viste seg å være en mann fra Maleme, tobarnsfar, som hadde store psykiske problemer og  innrømmet skyld øyeblikkelig.
Kvinnens familie og venner som hadde utlovet en dusør til den som fant henne, hadde fått samlet inn 36.000 euro som de nå vil gi bort til diverse frivillige organisasjoner og noe til å få liket til Tyskland.
Faren til drapsmannen har sendt ut et brev til pressen hvor han uttrykker sin sorg over det som skjedde, kondolerer til hennes familie, og ber det lokale samfunnet som å ikke dømme ham selv, kona, søsken og sønnens kone og to små barn. Faren er prest, og alle kjenner familien. To familier er i sorg skriver ham, hennes familie og vår familie, som langsomt går i oppløsning. På torsdag klokken 19 blir det demonstrasjon utenfor Agora som et rop om respekt for kvinner. Drapsmannen sier at han valgte henne ut tilfeldig, dette må ikke skje igjen, alle kvinner bør føle seg trygge, sier de som arrangerer demonstrasjonen!
demonstrasjon for kvinner rett til trygghet,
Les mer her:
https://www.kissamosnews.com/2019/08/protest-womens-right-to-life-and-defense-chania-8th-august/
Som jeg skrev i siste innlegg, er det mange kulturarrangement på gang i hele august. 

I Agia Marina blir det Beach Party på fredag og sommerens bokmesse åpner i havna i Hania, bak moskeen, i morgen 7. august. Den er åpen hver kveld fra 20.00- 24.00.  Som vanlig blir det diverse arrangementer hver kveld, dans og musikk.I landsbyen Tsivara ved Vamos, blir det musikk om kveldene, og i landsbyene Rokkas og Keras i Kissamos er det festival med mye spennende på programmet:
https://giortesrokkas.gr/en/event/2227/
Teaterforestillinger her i byen på gresk nesten hver kveld. Kommer tilbake med nytt om det er en konsert som kan interessere.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter