1. mai og nyheter

Det blomstrer i gården min,
Καλό μήνα, kalo mina eller god måned!1. mai står både i arbeidernes og blomstenes tegn i Hellas. I dag plukkes det inn blomster, lages kranser og husene pyntes med blomsterkranser eller buketter. På denne tiden er det full blomstring og en fryd å være ute i naturen. Her hvor jeg bor, blomstrer det på muren og jeg plukket en bukett og hang den på porten etterpå.
Kamilleblomster, valmuer og margeritter på muren,


Koum Kapi med badetrappen og fjellene i morges,

Her ser du noen døren fra morgenturen min med Jack, her fra Splantzia:

Venninnegjengen som overnattet i Maleme, har økt med to personer, og de har flyttet inn i Gamlebyen hvor de leier et hus fram til lørdag. En av de nyankomne, Eva ble med å plukke blomster og laget en flott krans som jeg hang opp på inngangsdøra.
Eva med flott krans 

på plass på døren,
Først hadde alle damene inntatt badetrappen og kost oss veldig med et bad og sol!
Kommunen arrangerte 1. mai blomsterfest ved Agia vannet, og masse folk var møtt fram i det fine været. Siden 1. mai kommer to dager etter påske, har skolene ikke åpnet etter påskeferien og byen er full av greske gjester fra fastlandet.

Tradisjonelt drar man ut i naturen, plukker blomster, lager kranser og spiser. Mange deltar først i 1.mai tog og man rekker jo fint begge deler.
Her er bilder fra avisen fra årets tog:

Ellers stenges broen ute i Platanias i morgen, militærbroen som reddet oss skal tas ned og settes opp ved Alikianos. Grunnarbeidet til den nye delen av broen er klar, og de regner 10 dager før broen åpnes igjen. Vi får se, kanskje 2 uker?
Ved Megala Horafia der veien har rast ut mellom Souda og Kalives er det endeløse køer i begge retninger i dag, siden det er enveiskjøring med trafikklys der og "hele byen" har vært på biltur i dag. Vi håper de snart fikser veien der!
I dag er det Sofia dagen, og det var messe i Sofiahulen som mange har sett ved Topolia ravinen på vei til Elafonissi.

Ellers skulle det ha vært Samaria run, et løp oppe på Omalos, ikke nede i ravinen, men høyere opp, på søndag. I år har de for første gang måttet avlyse på grunn av snø på stiene som de ikke kunne fjerne!
Det sier litt om snømengden vi har hatt i år. Ravinen er åpen fra Agia Roumeli og opp til Samaria landsbyen, de ser an når hele ravinen åpnes, mulig søndag 5. mai. Forøvrig, siden mange synes dette er morsomt å lære, det heter Samariaaaaaaaaaa, ikke Samaaaria!
Den polske mannen som forsvant på sørsiden av øya, er ikke funnet enda, etter nesten en måned, bare teltet hans. Trist, han har vært i en ravine man ikke går alene, og ikke uten lokal guide.
Jeg leste om fem briter som ble reddet ut av en ravine ved Rethimno i går kveld, de hadde mistet retningen. Med dem gikk det heldigvis bra. Jeg nevner dette stadig: Vær forsiktig, ulykker skjer fort og det er direkte farlig å gå alene her. Svøm heller ikke når det er røde flagg, eller når det er store bølger, sterke strømmer og man nettopp har spist et større måltid!
Folk blir stadig borte i fjellet, folk drukner eller blir utsatt for trafikkulykker. Det går som oftest bra, men det skader ikke å tenke seg om når man legger ut på tur, på svøm eller leier bil/motorsykkel.
Det nærmer seg kommune og euro -parlamentsvalg den 26. mai, og landet er i førvalgsfeber. Her er det nye ordførerkandidater med lange lister, og alle snakker om politikk, som vanlig, men litt mer intenst.

Kommentarer

  1. Takk igjen for innholdsrik og underholdende artikkel, Aud. Samaria Run løypa starter i sørenden av Omalosplatået (ved krysset der en med 4wd kan ta opp grusveien til Kallergi; turisthytta på 1653 moh.). Så går den opp til Xyloskalo, inn og ned i Samaria ravinen. Rett ovenfor første husklynge; Agios Nicolaos 650 moh, går løypa inn til venstre og følger nødutgang sti opp til grusveg øst for Kallergi, så tilbake forbi den og nede i veien til sist stien ned igjen til Xiloskalo. Ca 16,8 km.

    Enig, i fjellet og enkelte av ravinene skal en være forsiktig og godt forberedt med utstyr, vann og klær for vær. Et spennende lett tilgjengelig alternativ er Gigilos 1980 moh., opp fra Xiloskalo. En må tåle høyder og lett klatring. Siste tredjedel opp mot selve toppen har jeg merket ruta med gule spray-flekker. PS: Jeg har ikke vært på tur opp i år, det blir det først anledning til sent i juni ��

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983